bezár
 

irodalom

2013. 06. 05.
Hármas könyvünnep Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hármas ünnepet tartanak az idei Ünnepi Könyvhéten a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtárban: a könyvhét eseményein túl kiosztják a Balassi Bálint-díjakat és az épület huszonöt éves múltjáról is megemlékeznek.

prae.hu

Az épületet éppen 25 éve vehette birtokba a Balassi Bálint Nógrád Megyei Könyvtár olvasóközönsége, az évforduló is emeli az idei, immár 84. Ünnepi Könyvhét eseményeit Salgótarjánban – mondta az MTI-nek Molnár Éva, az intézmény igazgatója.
   
Hozzátette: az elmúlt években bizonytalanná vált az is, hogy megtarthatják-e az ingatlant, az akkori tulajdonos megyei önkormányzat ugyanis legalább részbeni értékesítését fontolgatta. A salgótarjáni önkormányzathoz kerülésükkel azonban stabilizálódott a helyzetük.
   
A könyvtárigazgató elmondta: a megyei könyvheti megnyitót idén az országossal egy időben, csütörtökön tartják, rendezvényeikbe idén a fiókkönyvtárak is bekapcsolódnak. 
   
A nyitónapon mutatják be Térey János Moll című kötetét, a szerzővel Mizser Attila, a Palócföld folyóirat főszerkesztője beszélget.

Pénteken a Palócföld legújabb számát ismerheti meg az olvasóközönség fiatal szerzők társaságában. A könyvtári programokba idén közéleti személyiségek is bekapcsolódnak, akik könyves élményeikről vallanak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés