bezár
 

irodalom

2013. 06. 04.
Könyvhét és gyermekkönyvnapok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Dialógus Campus Kiadó Monika Gruhl könyvét ajánlja a könyvhétre.

prae.hu

Könyvismertető

Monika Gruhl: A keljfeljancsi-stratégia
– Krízishelyzetek legyőzése

Hány nehézségen jutott már túl, ameddig eljutott oda, ahol most van? Milyen akadályokat söpört el útjából a mindennapok során? Milyen sorscsapásokkal kellett már megbirkóznia és utána új irányt adnia az életének? Milyen veszteségekért kárpótolta már saját magát? Milyen kríziseken jutott túl?

Azok a stratégiák, melyeket ilyen helyzetekben alkalmazott, valamint a tulajdonságok és képességek, melyeket ehhez aktivált – sokszor tudattalanul is –, az Ön rezilienciarepertoárjába tartoznak.

A reziliencia pedig azon belső erőket jelenti, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy a kríziseket és nehézségeket nemcsak hogy leküzdjük, de erősebben is kerüljünk ki belőlük. A rezilienciára szükség van a szakmai környezetben, de fontos a magánéletben is, és ott, ahol a problémák emelik a stressz szintjét. És a reziliencia nélkülözhetetlen akkor is, amikor olyan súlyos eseményekkel kell megbirkózni, mint a betegség, halál és más veszteségek. Tudatában van Ön annak, hogyan sikerült ezek felett győzelmet aratnia?

A legtöbb ember nem tudja minden további nélkül, pontosan leírni, hogyan érte el ezeket a győzelmeket. Hiszen többnyire nem tudatosan gondolkodunk és cselekszünk, különösen akkor nem, ha stressz alatt állunk vagy nehézségekkel küzdünk. Lelki állóképességünk fejlesztését és stabilizálását semmiképpen sem szabad a véletlenre bízni. Lehetséges célzottan gyakorolni, fejleszteni és megszilárdítani. Ennek mikéntjéről szól ez a könyv.

Monika Gruhl a rezilencia szakértője, szemléletes példákon keresztül mutatja be az emberi krízishelyzeteket, és ad tanácsokat azok feldolgozására, legyőzésére. Az egyén lelki állóképességének fejlesztéséről, stabilizálásáról szól ez a könyv.

A keljfeljancsi-stratégia - borító

Dialóg Campus Kiadó, 2013
ISBN 978-615-5376-01-6
176 oldal

www.dialogcampus.hu

facebook.com/dialog.campus.kiado


A szerzőről

Monika Gruhl (1953) szociálpedagógus, egyéni és csoportterápiák vezetője, mediátor. Munkája középpontjában a konfliktuskezelés, a kommunikációskészség-fejlesztés, a csoportfejlődés, a vezetési tréningek és a személyiségfejlesztés áll. A Vechtai Egyetem tudományos munkatársa, felnőttképzések vezetője.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés