bezár
 

irodalom

2013. 05. 30.
Francia érzékiség vs angol fanyar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Partvonal Kiadó Julian Barnes és Emmanuelle Arsan könyveit ajánlja az Ünnepi Könyvhétre.

prae.hu

Julian Barnes: Felfelé folyik, hátrafelé lejt
2011 Man Booker-díjas műve!

Felfelé folyik - borítóMegjelenés ideje: 2013-05
ISBN: 9786155283086
Fordító: Karáth Tamás
176 oldal kemény fedél, védőborítóval
Bolti ár: 2790 Ft
Partvonal ár: 1955 Ft


Gyönyörűen megírt, a 21. század emberiségéhez szóló könyv.

A szerző:

Julian Barnes angol író, újságíró és tévékritikus. Első regénye, a Metroland 1980-ban jelent meg, és rögtön megkapta a Somerset Maugham-díjat. Regényeit a magyar olvasók is jól ismerik. A Flaubert papagája, az Anglia, Anglia és A világ története 10 és ½ fejezetben szerzője 2011-ben a rangos Man Booker-díjat is elnyerte. A zsűri elnöke „gyönyörűen megírt, a 21. század emberiségéhez szóló” könyvnek nevezte a Felfelé folyik, hátrafelé lejt című regényt, amely a személyes emlékezet működéséről, végső soron az életút számonkérhetőségéről szól hitelesen.

A történet: 

Tony Webster mindig is óvatosan élt, ám egy ügyvédi levél váratlanul felkavarja az elvált, magányos férfi nyugdíjas hétköznapjait. Kiderül, hogy örökölt, és hagyatéka nem más, mint Adrian Finn, a mindig is különcnek tartott fiatalkori barát naplója. A sorok olvasása közben negyven évvel ezelőtti szerelmek, barátságok, kamaszkori lázadások emlékei törnek a felszínre, és az idős férfi elhatározza, hogy felkutatja a rejtélyek kulcsfiguráját, első szerelmét, Veronicát. Személyes találkozásuk új megvilágításba helyezi a múltat és a saját felelősségét abban a tragikus halálesetben, amelyre már évtizedek óta nem gondolt.
Azt gondoltam – igen, valahol a lényem mélyén gondolkodtam –, hogy vissza tudok térni a kezdetekhez, és meg tudom változtatni a dolgokat. Hogy a vér folyását visszafordíthatom.”

Emmanuelle Arsan: Emmanuelle 1. Lecke a férfiakról + Emmanuelle 2. Az antiszűz

Emmanuelle 1 - borítóMegjelenés ideje: 2013
ISBN: 9786155283093
Fordító: Váradyné Sz. Hermina
280 oldal puha fedél, fülekkel
Bolti ár: 2990 Ft
Partvonal ár: 2095 Ft


Az erotika művészet!

Nem pedig hatalomgyakorlás, birtoklási vágy, de még csak nem is önként vállalt szolgaság. Ezt üzeni a szabad szerelem ikonikus regényfolyama, az Emmanuelle-sorozat, melynek első két kötete most több más európai ország mellett Magyarországon is újra megjelenik!
Emmanuelle – hívó szó az erotika világában. Százmilliók szemében ez a név a korlátok nélküli szerelem művészi megtestesítője. A sorozat a virággyerekek korszakának nyitányaként annak idején sokkolta a világot és újraírta az erkölcs fogalmát. Hatása azóta mit sem vesztett erejéből. A fiatal nő erotikus ébredésének története még ma is a női erotikus irodalom legmerészebb kalandja.

A sorozat története

Az 1959-ben napvilágot látott, több részes Emmanuelle-regényfolyam első része azonnal felhívta magára a figyelmet. Támadások és eksztatikus méltatások tárgyává vált a sorozat, amelyet – többek között – Sade márki felforgató prózájához is hasonlítottak. Első méltatatói között találjuk a francia avantgárd nagy alakját, André Bretont.

Emmanuelle 2 - borítóA könyvek milliós példányszámú megjelenése után az első filmadaptációt 1974-ben mutatták be óriási sikerrel, Sylvia Kristellel a főszerepben.

Az egzotikus helyszíneken játszódó Emmanuelle-történetek nem csak túlfűtött fantáziák: a női lélek fejlődéstörténetének állomásai. Erotikus univerzuma a ma divatos női regények irányvonalánál jóval bátrabb, legfontosabb alapelve a női szabadság fontossága a szerelemben. Nem ismer tabukat, így képes arra, hogy kimozdítson biztosnak hitt világunkból, és utat nyisson az erotika szabad áramlásának.

A szerzőről

Emmanuelle Arsan, Marayat Bibidh, Marayat Rollet-Andriane. Melyikük az 1959-ben megjelent botránykönyv valódi szerzője? Talán a Marayat Bibidh név mögé rejtőző, thai származású fiatalasszony, akiről a regény főszereplőjét, Emmanuelle-t mintázták? Netán egy francia diplomata, aki a felesége nevében írta meg a hírhedt női erotikus regénysorozatot? Az Emmanuelle Arsan álnéven publikáló szerző kiléte máig nem egyértelmű, de az biztos, hogy elsöprő erejű, kultikus művet alkotott.

Az Emmanuelle 1 története

A 19 éves Emmanuelle követi kiküldetésben lévő férjét Bangkokba, és már a repülőúton érzéki kalandokba keveredik. Az egzotikus városban feltárul előtte a nyugati társaság meghökkentően szabados életmódja. Itt még a tizenöt éves, copfos kislány sem az, akinek látszik.

Emmanuelle-nek férje és újdonsült barátnői mellett „hivatásos” mestere is akad, aki a szabad szerelemre nyitott lányt fokozatosan bevezeti a korlátokat nem ismerő, nagybetűs erotika világába.

Az Emmanuelle 2 története

A sorozat második kötete, Az antiszűz most először jelenik meg magyar nyelven!

Emmanuelle egyre vadabb kalandokra szánja el magát férje, Jean maximális támogatása mellett. Mostanra mindketten levetették magukról a birtoklási vágy béklyóit. Emmanuelle számára maradt még felfedezni való az első rész óta: egyszer prostituáltnak adja ki magát, majd a sportklubban ragadja meg a fantáziáját egy jóképű idegen. Igazi fejtörést azonban férje tartózkodó barátja, valamint egy bájos fiatal lány, Anna Maria okoz neki. Utóbbi nem csak hogy féltve őrzi a szüzességét, de egyenesen megveti a szabados életformát. Emmanuelle rendkívüli kihívás előtt áll.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés