bezár
 

gyerek

2013. 05. 19.
Játék Patrick Ness-könyvekért
Beküldési határidő: 2013. május 31.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vivandra Kiadónak köszönhetően Patrick Ness regényei 2011 óta magyarul is olvashatóak. A Londonban élő amerikai szerző Chaos Walking című trilógiájával vált virághírűvé, a harmadik résszel többek között elnyerte a legrangosabb brit gyerekirodalmi díjat, a Carnegie Medált. Egy évvel később ismét az övé lett ugyanez a díj, ezúttal a Szólít a szörny című regényért. Játssz, és nyerj Patrick Ness-könyveket!

prae.hu

Az alábbi három kérdésre várjuk a helyes válaszok betűjelét e-mailben a prae.hu.jatek@gmail.com címre. A tárgy mezőbe írd be: PATRICKNESS

A levélben add meg neved és telefonszámod, hogy biztosan sikerüljön értesítenünk, ha nyertél. A beküldési határidő 2013. május 31. A helyes választ beküldők közül három nyertes sorsolunk ki, akik a játékban szereplő könyvek közül egyet választhatnak maguknak.

1.A különleges atmoszférájú Chaos Walking trilógia főhőse, és egyben a történet elbeszélője a kamaszkorú Todd Hewitt, aki az utolsó fiú Prentissvárosban – egy hónapja van a felnőtté avatásig. Ahol él, csak férfiak vannak, akik hallják egymás gondolatait, amelyek összessége a Zaj. Todd ebben a folytonosan lüktető zajban egy nap rábukkan a csöndre – egy lányra. Ez a váratlan esemény megpecsételi a sorsát: menekülniük kell Prentissváros ura, a Mesterpolgár elől. A három rész ennek a menekülésnek a története, teli nehéz próbatételekkel, háborúkkal, szerelemmel, és sok-sok húsbavágóan fontos kérdéssel, amelyekre Patrick Ness sosem ad konkrét választ. A döntést, a választ az olvasóra bízza.



Mi a trilógia harmadik kötetének címe?


A, Kés a zajban
B, Háború a békéért
C, Válasz és kérdés


2.A történet a jövőben játszódik, egy idegen bolygón, ahol a Prentissvárost megalapító telepesek az őslakosoktól, az ún. szpakkerektől elkapnak egy vírust. Ez a Zaj, amely minden gondolatot látni és hallani enged, és amely a nőkre nézve végzetesnek bizonyult. Merész és friss elképzelés Ness részéről, ahogy a Zajt, azaz a gondolatok kivetülését tipográfiailag is elkülöníti az elbeszélő részektől.



Hogy hívják Todd párját, a lányt, akivel együtt menekülnek kötetről-kötetre?

A, Laura
B, Imola
C, Viola



3.Ugyancsak egy kamasz – a teljesen magába fordult Conor a főszereplője Patrick Ness 2011-ben megjelent, rengeteg rangos díjjal jutalmazott regényének, a Szólít a szörnynek. Conor édesanyja haldoklik. Apja nem él velük, új családjával messzire költözött. A fiúnak barátai sincsenek, egyedül van leküzdhetetlen szorongásaival, félelmeivel, fájdalmával, éjjelente rémálmok gyötrik. Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben látogatja meg őt a szörny, egy életre kelt ősöreg tiszafa, aki azért jön el, hogy meséket mondjon neki. Ezek a szokatlan történetek ráébresztik a fiút, hogy szembe kell néznie elfojtott érzéseivel, vállalnia kell azokat, akkor is, ha nem éppen olyanok, amilyeneket a környezete elvárna tőle. Megrendítő, felkavaróan őszinte könyv, melynek fekete-fehér illusztrációi hitelesen tükrözik Conor lelkiállapotát.



Ki volt a könyv illusztrátora, aki 2012-ben elnyerte a gyerekkönyv-illusztrátorok legrangosabb brit díját, a Greenaway Medált?


A, Jim Kay
B, Maurice Sendak
C, Brian Selznick


A játékban szereplő könyvekről részletes információ a Vivandra Kiadó weboldalán található.

Minden valós személy egyszer vehet részt a játékban.

A nyertesek nevét a prae.hu felületén közöljük. A játékosok adataira csak az értesítéshez van szükség, semmilyen más módón nem használjuk fel vagy őrizzük meg ezeket.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés