bezár
 

irodalom

2013. 04. 20.
Könyvfesztivál: Zsöllyerablét – 50 év színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zsöllyerablét – 50 év színházban címmel jelent meg Koltai Tamás színházi kritikus új könyve a Corvina Kiadó gondozásában; a kötetet a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon dedikálja a szerző vasárnap a Millenárison.

prae.hu

Ötven éve van jelen írásaival a magyar színházi életben Koltai Tamás – lvasható a Corvina Kiadó MTI-hez eljuttatott hírlevelében.

"Az ötven év terméséből válogatott munkái olvasása közben a színház iránt érdeklődő olvasó nehezen tudja eldönteni, mi gyönyörködteti jobban: az írások tárgyát képező művek, alkotók, előadások értő és érzékletes megjelenítése vagy a mögöttük felsejlő színházi eszmény kirajzolódása, a megvalósult műalkotás éles szemű megfigyelése vagy a szembesítés a jó színház eszményével" – áll a kötet ismertetőjében.

Mint írják, a kritikus maga kalauzolja végig olvasóját az életmű legfontosabb írásainak sűrű közegében, és mai szemmel megfogalmazott kísérő kommentárjai regényszerűen izgalmas, összefüggő elbeszéléssé teszik a könyvet, visszamenőleg megmutatva azt is, mi volt - és mi van - a színházi, a kritikusi, az írói kulisszák mögött.

A részletes mutatóval kiegészített mű kézikönyvként vagy akár tankönyvként is használható, hiszen dióhéjban ötven év magyar színháztörténetét foglalja össze a 432 oldalas kötet.

Zsöllyerablét – 50 év színházban című könyvét Koltai Tamás vasárnap 14 és 15 óra között dedikálja a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Corvina/Líra standon.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés