bezár
 

irodalom

2013. 04. 18.
A Móra Könyviadó könyvfesztiváli újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Móra Könyvkiadó Könyvfesztiválra megjelenő újdonságaiból

prae.hu

Lackfi János: Kapjátok el Tüdő Gyuszit!
Versek felnőttes gyerekeknek és kamaszos felnőtteknek

88 oldal, illusztrálta Molnár Jacqueline

Figyelem! Csak zsiványoknak! Túl jól nevelt szülők és túl jól nevelt gyerekek ezt a könyvet legfeljebb titokban olvashatják! Tüdő Gyuszi kisgyereknek túl nagy, nagynak még kicsi, de azért egyáltalán nem fogja be a szemét, és egyáltalán nem fogja be a száját, olyat is lát és olyanról is beszél, amit a jól neveltek szerint nem szép dolog látni. Viszont honnan van körülöttünk ez a sok nemszép dolog: a halottak, a vécékagylók, a szemetesládák, a pofozkodók, a taknyos zsepik, a betörők és a mutogatós bácsik, ha a világ tulajdonképpen jól van nevelve?

2490 Ft

Lapozz bele!

Tüdő Gyuszi facebook esemény

LOL-könyvbek – A Móra Könyvkiadó új sorozata

Ha unod már a vámpírokat meg az egyéb misztikus lényeket új, LOL-könyvek sorozatunkban belevaló, hétköznapi, hús-vér csajokról olvashatsz romantikus, vicces vagy éppen szívbe markoló regényeket. A sorozatindító kötet:

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
(LOL-könyvek)
272 oldal, fordította Béresi Csilla

Ismertnek lenni nagyon menő, ugye? Tévedés! A 17 éves MacKwenzie hátizsákjával véletlenül padlóra küldi az egyik izomagyú focistát... A kínos jelentről készített videó azonnal fölkerül a Youtube-ra és több millió kommentelő, meg persze az egész gimi Mackenzie-n röhög. De amikor egy népszerű rockbanda klipet készít a felvételről, a lány egy csapásra sztár lesz. A szerelemben viszont ugyanolyan lúzer, mint volt. Mert mi van, ha túl későn jön rá, hogy a nagy médiacirkusz közben elszalasztotta a tökéletes srácot, akinek egyáltalán nem kellett a felhajtás ahhoz, hogy észrevegye őt…

Olvasók írták:

"Ez a regény a legjobb rosszkedv elleni orvosság, minden orsvosnak ezt kellene felírni. Egy nehéz, stresszes nap után hazamegyek, elkezdem olvasni, és máris kivirulok." April

"Ez volt talán a legviccesebb könyv, amit valaha olvastam. Szórakoztató volt az elsőtől az utolsó fejezetig." Alan

Lapozz bele! 

Segítség Youtube-sztár lettem - borító

Pacskovszky Zsolt: Szabadesés
Nem vagy többé ártatlan
(TABU-könyvek)
160 oldal

"A tanárnő riadtan néz rá. Aztán váratlanul megfogja a karját, és magához vonja. Neki meg elakad a lélegzete, mondani akar valamit, de képtelen megszólalni. Érzi a nő mellét, ahogy a mellkasának nyomódik. Érzi szaggatott lélegzetét. És érzi a kezét, ahogy a hátát és a nyakszirtjét simogatja. Bizsergés fut végig a gerincén. Olyan erőteljesen, hogy a szeme lecsukódik. Mikor simogatta meg utoljára az anyja? És az apja megsimogatta egyszer is azóta, hogy az eszét tudja? Közben a mélyben egy hang sikít benne. Told el magadtól! Nyisd ki a szemed, és üvölts fel, hogy nem lehet! MOST!"

A tizenhét éves Bence sokszor elképzeli, hogy zuhan. Hogy kilép ebből az egészből. Nem volna nehéz: egy ugrás a bérház tetejéről. Vajon mi tartaná őt vissza? Ha az anyja újra hozzájuk költözne? Ha az apja abbahagyná az ivást? Ha volna barátnője? Ha végre valaki szeretni tudná? Egy napon új tanárnő érkezik az iskolába, kopogó léptei felverik a folyosó csendjét. Vörös csizmát visel, feszül rajta a farmer, Bence nem tudja levenni róla a szemét. Néhány nappal később összefutnak, s a fi ú hazakíséri a tanárnőt. Ami azután történik, arról nem beszélhet senkinek. Titkolózás, cinkos kacsintások, önvád – Bence nem ura többé a tetteinek. Úgy érzi, zuhanni kezdett, és hiába kapálózik, nem nyújtja senki a kezét.

2190 Ft

Lapozz bele!

Szabadesés - borító

Lélekdoki - A Móra Könyvkiadó új, 9-11 éves gyerekeknek szóló pszichológiai könyvsorozatának kötetei egy-egy lelki problémát járnak körül. A könyvek két részből állnak: egy történetből és a hozzá tartozó, "segítő" feladatokból, tanácsokból, amelyek magyarázzák és feloldják az olvasóban az ábrázolt konfliktust és érzelmeket. A kapcsolódó feladatok, tanácsok a Heim Pál Gyermekkórház mentálhigiénés szakembereinek szakmai tudásán alapulnak, a történetek a szakmai csapat és Pacskovszky Zsolt író közös munkájával valósultak meg. A sorozat első kötete a kiközösítés témakörével foglalkozik.

Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona: Hogyan élheted túl, ha rád száll az osztály
(Lélekdoki sorozat 1.)

56 oldal, illusztrálta Kalmár István

Így megy ez nálunk. Fura, de ha nincs köztünk kapufa, vagy nem nézhetünk valakit levegőnek, akkor mindenki tiszta nyomott lesz az osztályban. Valahogy nem találjuk a helyünket – meséli Patrik, akinek osztálytársai megdöbbentő játékot eszelnek ki arra, hogy egymást megleckéztessék.

1990 Ft

Hogyan élheted túl, ha rádszáll az osztály - borító

előkészületben:


Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona: Hogyan élheted túl a szüleid válását?

A Móra Könyvkiadó programjai a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Április 19. péntek
11:00-12:00
Márai terem

Lackfi János: Kapjátok el Tüdő Gyuszit! Versek felnőttes gyerekeknek és gyerekeknek. Könyvbemutató a Momentán Társulat közreműködésével

Április 20. szombat
13:00-14:00
Szabó Magda terem

Égigérő Slam. Változatok Janikovszky Éva szövegeire

Résztvevő slammerek: Pion István, Kemény Zsófia, Süveg Márk (Saiid), Csider István Zoltán és Gábor Tamás (Indiana). Moderátor: Mavrák Kata (Hugee)

Mi az a slam poetry? Olyan új, friss költészeti műfaj, amelyben a szerző előadja a művét, és verseng más szerzőkkel. Hasonlít a raphez, de mégsem az, mert nincs alatta zene, viszont hétköznapi témákról szól, hétköznapi emberekhez, mindannyiunkhoz. Rendszerint egy témát adnak mega verseny szervezői, a szerzők abból készülnek fel, és rövid felolvasásukat a helyszínen zsűri pontozza.

És hogy mi köze ehhez a Móra Kiadónak? Csak annyi, hogy Janikovszky Éva művei ugyanolyan frissek, fiatalosak, helyenként pimaszak, mint maga a slam poetry. Ezért szervezünk slam partit a Kire ütöttez a gyerek? és az Égig érő fű alapján. Így szeretnénk emlékezni az idén Janikovszky Évára.

Égigérő slam - plakát

17:00-18:00
Hess András terem

Hogyan élheted túl…?

A Móra Könyvkiadó Lélekdoki címmel induló, új pszichológiai sorozatának bemutatója.

Résztvevők: Vekerdy Tamás pszichológus, valamint a szerzők, Rigler Ilona pszichológus és Pacskovszky Zsolt író.
Moderátor: Dian Viktória, a sorozat szerkesztője.


A sorozatindító kötet a kiközösítés témakörét járja körül.

Pacskovszky Zsolt – Rigler Ilona: Hogyan élheted túl, ha rád száll az osztály
(Lélekdoki sorozat 1.)
56 oldal, illusztrálta Kalmár István

Így megy ez nálunk. Fura, de ha nincs köztünk kapufa, vagy nem nézhetünk valakit levegőnek, akkor mindenki tiszta nyomott lesz az osztályban. Valahogy nem találjuk a helyünket – meséli Patrik, akinek osztálytársai megdöbbentő játékot eszelnek ki arra, hogy egymást megleckéztessék.


Április 21. vasárnap
11:00-12:00
Szabadéri színpad

LUFI-BULI

Balázs Ágnes Lufi könyvek sorozatára kiírt videó-és könyvtréler pályázat eredményhirdetése, díjátadó. A legjobb három pályamű élőben a színpadon, játék és lufieregetés.

Résztvevők: Balázs Ágnes író, Dian Viktória, a Lufi-könyvek szerkesztője, Bibi, a kötetek ihletője, valamint a zsűri és a nyertesek.

Moderátor: Gáspár András


Gyerekprogramok

Április 20. szombat
11:00-11.30
Gyerek(b)irodalom

Kerekítő-Kacagtató, Mondókás Móka hangszerjátékkal.

Höcögés, kacagás a Kerekítő könyvek és a Kacagtató lapozók nyomán 0–3 éveseknek.

Játékvezető: Benedek Krisztina népi énekes. Közreműködik: Dezső Piroska

15:00-15:45
Gyerek(b)irodalom

Tigriscsík és sárkánybőr

Kézműves foglalkozás gyerekeknek Janosch meséihez ésLumpi Lumpi, a kék sárkány kalandjaihoz.

Közreműködik: Pásztohy Panka grafikus

Dedikálások a Móra Kiadó standjánál

Standunk a D épület, D8/B pontnál

Péntek (április 19.)
11.30-13.30

LACKFI JÁNOS /Kapjátok el Tüdő Gyuszit!, Aranysityak

18.00-19.00

LÁZÁR ILDIKÓ /Rejtőző kavicsok
(L. I. Lázár)

Szombat (április 20.)
11.00-11.30

SZEGEDI KATALIN /Palkó
/Csimota Kiadó/

11.30-13.30

LACKFI JÁNOS /Kapjátok el Tüdő Gyuszit!, Aranysityak

16.00-17.00

PACSKOVSZKY ZSOLT /Szabadesés

17.00-18.00

VIG BALÁZS /A rettegő fogorvos, Három bajusz gazdát keres

Vasárnap (április 21.)

12.30-13.30

BALÁZS ÁGNES /Lufi-könyvek

16.00-17.00

NÓGRÁDI GÁBOR /Galambnagymama, A gonosz hét napja

A Móra Könyvkiadó fesztiváli programjai www.mora.hu/fesztival2013 oldalon
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés