bezár
 

irodalom

2013. 04. 16.
Balassi program a könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Balassi Intézet és Publishing Hungary Program szeretettel várja Önt a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Jövő Háza épületének földszintjén, a 39-es standon

prae.hu

A Publishing Hungary program magyarországi népszerűsítése érdekében a Balassi Intézet részt vesz a 2013. április 18–21. között rendezett Budapesti Könyvfesztiválon. Jelenlétünkkel a hazai publikumot szeretnénk tájékoztatni arról, milyen sikereket ér el a könyvszakma külföldi összehasonlításban.

A rendezvény mind a szakma, mind a nagyközönség számára kiemelt esemény, melyen részletes tájékoztatást adhatunk a legkülönfélébb nyelveken történő új megjelenésekről. A rendezvény több ezer fős látogatottsága biztosítékot nyújt arra, hogy a magyarországi olvasóközönség is betekintést nyerhet ebbe a nemzetközileg fontos programba. A fesztivál négy napján standdal és a standon elhelyezett külföldi megjelenésekkel, valamint a Publishing Hungary program által megjelentett ajánló kiadványokkal várjuk a látogatókat.

Programok

2013. április 19. 16 óra
Kner Imre terem

Magyar gyerekek a nagyvilágban

Résztvevők: Maróti Orsolya, Gordos Katalin, Gyöngyösi Adrienn

Tudta, hogy magyar gyerekek nemcsak Magyarországon járnak magyar iskolába, hanem Rómától New Yorkig, Sydneytől Finnországig szinte a világ minden pontján? Meg akarják őrizni nyelvtudásukat, hallani szeretnének távoli hazájukról, ezért hétvégenként nem bicikliznek vagy csetelnek a facebookon, hanem magyar irodalmat, történelmet tanulnak, helyesírást gyakorolnak.

Szeretnénk, ha minél érdekesebb tananyagokat használhatnának, hiszen a szabadidejüket áldozzák fel. A Balassi Intézet szakemberei tapasztalataik alapján olyan tananyagcsaládot állítottak össze, amelyben izgalmas feladatokat megoldva fejleszthetik nyelvtudásukat, szerezhetnek a magyar kultúrával kapcsolatos ismereteket.

A Balassi-füzetek első két kötetéről az egyik szerző, az illusztrátor és a szerkesztő beszélget.

2013. április 19. 17 óra
Kner Imre terem

Zsidó és magyar - párhuzamos sorsok?

Kisebbség és többség között c tanulmánykötet bemutatója

Résztvevők: Hatos Pál, Novák Attila, Ablonczy Balázs

A tanulmánykötet szerzői: Salat Levente, Turán Tamás, Bányai Viktória, Karády Viktor, Raphael Vago, Szita Szabolcs, Frigyesi Judit, Guy Miron, Filep Tamás Gusztáv, Gidó Attila, Ablonczy Balázs, Novák Attila, Kovács András, Papp Z. Attila,

Kisebbség és többség

2013. április 19. 18 óra
Szabadtéri színpad

Vásárra visszük az irodalmat - Publishing Hungary 2012 kiadvány bemutatása

A 2012-es részvételről, illetve ennek eseményeiről/eredményeiről külön összefoglaló kiadvány készült. A kiadvány bemutatása alkalmával a nemzetközi könyvvásárokon részt vevő költők és írók számolnak be élményeikről, tapasztalataikról.

Moderátor: Can Togay

Résztvevők: Hatos Pál, L. Simon László, Mautner Zsófia, Márton László, Nagy Koppány Zsolt, Szentmártoni János,

2013. április 20. 14.30 óra
Szabadtéri színpad

Bíró Eszter: Állati Zenés ABC – koncert gyerekeknek és felnőtteknek

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig musical – és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 áprilisában új, gyerekeknek szóló lemezzel és színpadi produkcióval jelentkezik.

Két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal.

Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a melodiontól, a harmonikától, a gitártól egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig.

Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, jó muzsikával, ahol a különböző zenei műfajok is megmutatkoznak. Az ABC megszerettetése mellett az állatokról, a környezetvédelemről, a helyes étkezésről és a gyerekek közötti toleranciáról is szó esik a dalokban.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés