bezár
 

irodalom

2013. 04. 15.
A Napraforgó Kiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Napraforgó Kiadó újdonságai a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Terry Jennings: Séta az állatkertben
Fordította: Pataki Andrea

Állatkertbe járni jó!

Hiszen a – szerencsére egyre természetesebb – bemutatóhelyeken számos olyan állattal és növénnyel ismerkedhetnek meg a látogatók, amelyekkel otthon nem találkozhatnak.

Miért jó ez a könyv?

Mert a gyermekek számára érthetően mutatja be a különböző fajokat, kalandos képzeletbeli utazássá varázsolja az állatkerti sétát. Felhívja a figyelmet az élővilágot fenyegető veszélyekre, érdekessé teszi az álltok megfigyelését.

A szülőknek is segítséget jelent: lehetővé teszi, hogy a szülők irányításával az állatkerti látogatás közös, családi kaland legyen, amely során a szülők és a gyerekek együtt fedezik fel a kifutók, a röptetők, a terráriumok és az akváriumok színpompás vagy éppen rejtőzködő lakóit.

A könyv végén található tanácsadó oldal a látogatásra való felkészülésben nyújt segítséget, emellett felhívja a figyelmet a helyes viselkedés fontosságára is, hiszen az állatkertekben mi vagyunk az állatok vendégei.

A könyv azonban nem csak azokhoz szól, akik gyakran látogatják az állatkerteket, vadasparkokat, hanem azoknak is izgalmas olvasmány, akik nem jutnak el ezekbe a varázslatos intézményekbe, hiszen a lapokról ők is megismerhetik az ott bemutatott különleges élőlényeket.

Napraforgó Kiadó, 2013

2490 Ft, 185x265 mm, 120 oldal, cipzáras tokban


C. A. Plaisted: Kamaszdolgok – lányoknak

Fordította: Pataki Andrea


Kamaszkorban lesz a gyermekből felnőtt. Ez a folyamat korántsem könnyű, a gyerekeknek rengeteg testi-lelki változással kell szembenézniük, mire elérik a felnőttkort. Ez a kötet a kislányoknak nyújt segítséget ebben: a gyermekek számára befogadhatóan, egyszerűen és őszintén ír azokról a dolgokról, amelyek biztosan meg fognak történni velük a serdülés során, szót ejt azokról a jelenségekről, amelyek esetleg bekövetkezhetnek, és leszámol néhány tévhittel is, ezzel csökkenti a gyermekek szorongását. Mindez világos stílusban, humoros illusztrációkkal kísérve jelenik meg a lapokon, így a kötet nagyszerű kiindulópontot kínál a nagy beszélgetésekhez.

Napraforgó Kiadó, 2013

1290 Ft, 150x225 mm, 48 oldal

Kamaszdolgok - lányoknak. Borító

C. A. Plaisted: Kamaszdolgok – fiúknak

Fordította: Banitz Ildikó

A lányokkal mindig megbeszélik a kamaszkor okozta változásokat, a fiúkra azonban mintha kevesebb figyelem irányulna ezen a téren. Pedig a serdülés embert próbáló időszakában a fiúk is legalább annyi változáson esnek át, mint a lányok, csak általában nem szeretnek beszélni róla. Ezen próbál segíteni ez a könyv, hiszen a kötetben szó esik az összes olyan kérdésről, amely felmerülhet egy tiniben.

Az olvasó rövid, őszinte, egyszerű válaszokat talál a lapokon, amelyek átsegíthetik egy-egy nehezebb időszakon, vagy arra bátoríthatják, hogy merjen beszélni a saját érzéseiről, problémáiról. Igazi túlélőkalauz ez, amely nem csak a tinik, de a környezetük életét is megkönnyítheti.

Napraforgó Kiadó, 2013

1290 Ft, 150x225 mm, 48 oldal

Kamaszdolgok - fiúknak. Borító.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés