bezár
 

irodalom

2013. 04. 15.
A Kossuth Kiadó újdonságai a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Regények, memoárok, bestsellerek, történelmi írások, nívós szórakoztató művek. A kiadó több világhíres, bestseller szerző művét elsőként jelentetette meg magyarul.

prae.hu

A világhírű portugál író a vendégünk a könyvfesztiválon

José Rodrigues dos Santos regényei világszerte rendkívül népszerűek. Eddigi 8 regénye a világ 15 országában több mint egymillió példányban kelt el, több országban is a sikerlisták élére kerülve.

A Kossuth Kiadó 2010-ben jelentette meg Az isteni formula Einstein utolsó üzenete című első kötetét. Ezt követte A hetedik pecsét A világvége elkezdődött című regénye, majd a A 632-es kódex, és az Isten haragja Ha az al-Kaida megszerzi az atomfegyvert... című műve.

Ötödik, most megjelent könyvét a könyvfesztiválon, április 20-án, szombaton 15.00 órakor a Kossuth Kiadó standjánál dedikálja.

José Rodrigues dos Santos
A végső titok
Egy bibliai rejtély nyomában

Egy spanyol paleográfus a Vatikáni Könyvtárban az egyik legrégebbi fennmaradt Biblia-kéziratot, a Codex Vaticanust tanulmányozza. Hirtelen zajt hall a sötétben. Egy alak ráveti magát, és elvágja a torkát.

Az olasz rendőrfelügyelő, Valentina Ferro, a híres portugál történész-kriptoanalitikust, Tomás Noronhát hívja segítségül a holttest mellett talált, különös üzenet megfejtéséhez. Az esetet két másik gyilkosság követi.

A nyomozás során Tomás és Valentina a Biblia rejtélyeinek kanyargós ösvényén találja magát. Ezen az ösvényen pedig eljutnak a Szentföldre, és meg sem állnak az Újszövetség utolsó titkáig. Jézus Krisztus valódi identitásáig.

José Rodrigues dos Santos regénye valós adatokon, kutatásokon és idézeteken alapul. A szerző ismét bebizonyítja, hogy a rejtély nagymestere. A végső titok több mint regény: lerántja a leplet az Újszövetség legnagyobb rejtélyéről.

3 490 Ft


History könyvek sorozat

H. M. Castor
VIII. Henrik

A híres-hírhedt uralkodó életét bemutató regény a még fiatal és romlatlan, tehetséges herceg történetével indul. Az ifjú meggyőződése, hogy ő a kiválasztott: azért született, hogy népét vezesse Anglia nagyhatalommá válásának útján. A kiválasztottságot azonban nem rá szabta a sors. Nem képes megbirkózni annak terhével, legyőzi a hatalomvágy, az önimádat, a kapzsiság és a Tudorok véres múltjának démonai...

2 990 Ft

Castor: VIII. Henrik - borító

Ben Kane
Spartacus – A gladiátor

Nagyon keveset tudunk Spartacusról. Tudjuk, hogy Trákiából származott, hogy egykor Róma seregében harcolt, majd gladiátor, végül pedig két éven át egy rabszolgahad vezére volt, és kis híján térdre kényszerítette Rómát.

Ben Kane briliáns regényében akkor találkozunk Spartacusszal, amikor egy évtized távollét után visszatér Trákiába, készen arra, hogy letelepedjen. A trónt azonban egy új király bitorolja, egy hitszegő gazember, aki azonnal fogságba ejti Spartacust, és eladja egy gladiátorokat kereső római rabszolga-kereskedőnek.

Kezdetét veszi az odüsszeia, amelynek során Spartacus a történelem egyik legnagyobb legendájává és forradalmárok példaképévé válik, akit számos film is halhatatlanná tett.

HARCOS

Miután megacélozta a római hadseregben töltött évtized, Spartacus hazatér Trákiába.

GLADIÁTOR

A hatalmat hitszegéssel és erőszakkal megszerző új király eladja Spartacust egy római rabszolga-kereskedőnek.

HŐS

És ezzel kezdetét veszi a történelem egyik legbámulatosabb históriája. A nagyszerű harcos története, aki megszökik a rabszolgaságból, hogy hadsereget toborozzon és szembeszálljon Róma hatalmával.

"A történelmi tények és a hihető fikció lebilincselő kombinációja, beszippantja az olvasót és nem ereszti egészen a legutolsó oldalig" Douglas Jackson, a Caligula szerzője

2 990 Ft

Spartacus - borító

Sophie Jackson
A valódi James Bond – Egy szuperkém igaz története

A második világháború idején a németek ellen küzdő angol titkos szervezet a SOE (Különleges Hadműveletek Végrehajtó Egysége) soraiban számos vakmerő, gyakran igazi hősként viselkedő ügynök szolgált. Az ügynökök bevetései gyakran hónapokig, sőt, sokszor évekig is eltarthattak. A kémek tisztában voltak azzal, hogyha fogságba esnek, iszonyatos kínzás és halál vár rájuk. A német világrend ellen küzdő, elképesztő bátorságukról tanúbizonyságot tevő férfiak és nők biztosra vehették, hogy talán sohasem térhetnek vissza, ha a megszállt területekre lépnek…

Sophie Jackson írónő, aki két évig a The History Magazine szerkesztőjeként is dolgozott, könyveiben a történelem nagy rejtélyeivel foglalkozik. Most is ezt teszi.

A könyv főszereplője, Forest Yeo-Thomas bátorságával, különleges, karizmatikus egyéniségével, kifogástalan öltözködésével és megnyerő modorával, nemhiába vált a britek egyik legjobb hírszerzőjévé. Ian Fleming, a híres regényíró, James Bond "szülőatyja" is részt vett a SOE munkájában, így jól ismerte Forest-Yeo Thomas alezredest. Vajon kiről mintázta hősét, James Bondot, a 007-es ügynököt? A közvéleményt e régóta foglalkozató kérdésére fény derül Sophie Jackson könyvéből.

2 990 Ft

Bestsellerek

Sophie Hannah
Holtpont

Sally a híreket nézi a férjével, amikor olyan nevet hall, amelyet nem lenne szabad felismernie: Mark Bretherick. Egy évvel korábban Sally konferenciára volt hivatalos. A két gyerek és a mindennapos munka minden energiáját felemésztette, és mikor kiderült, hogy a konferencia elmarad, nem szólt a családjának. Ehelyett egy hétre szobát foglalt és titkos vakációra vonult, hogy végre kipihenje magát. Csak egy kis nyugalmat szeretett volna, de az események váratlan fordulatot vettek. Sally találkozott egy férfival – Mark Bretherickkel.

Minden részlet megegyezik: lakóhely, munka, Geraldine, a feleség és Lucy, a kislány. Mindezek ellenére a hírekben mutatott férfit Sally még soha nem látta, Geraldine-t és Lucyt pedig meggyilkolták…

Sophie Hannah egyre jobb! Briliánsan csavaros cselekményszövése előre megjósolhatatlan. (Guardian)

A szerző a pszichothriller koronázatlan királynője, aki már első könyvével hihetetlen sikert aratott Angliában, azóta olvasók milliói várják világszerte a két nyomozó, Simon Waterhouse és Charlie Zailer újabb kalandjait. A Holtpont a harmadik, magyarul megjelent könyve. Az előző kötetek címe: az Idegen arcocska, a Bántó távolság.

2 990 Ft

Joanna Trollope
A pap felesége

Anna Bouvarie a helyi pap feleségeként húsz éven keresztül szolgálta Istent és az egyházközséget. Süteményt sütött, kihordta az egyházi lapokat, szorgalmasan mosta és vasalta férje karingeit. Amikor férje sikertelenül pályázik a főesperesi tisztségre, és csalódásában magányba menekül, kislányát pedig már elviselhetetlenül zaklatják a helyi iskolában,

Anna nem bírja tovább. Fellázad. Munkát vállal a helyi élelmiszerüzletben, ahol a pénzkereset mellett visszanyeri saját önértékelését is. Szembeszáll az egyházközség döbbent rosszallásával és férje jéghideg dühével. És felkelti három nagyon különböző férfi szenvedélyes érdeklődését, akik mind fontos szerepet játszanak Anna életének kivirulásában…

Joanna Trollope ismét valósághű és szívbemarkoló regényt írt egy teljesebb élet felé törekvő, szabadulni vágyó asszony küzdelmeiről anélkül, hogy ítélkezne felette.

"Ez Trollope eddigi legkitűnőbb regénye. Szellemes, tanulságos és szórakoztató. Egy kivételes szerző tollából." (Daily Mail)

Az angol írónő a romantikus családi regények egyik legkiválóbb képviselője, számos sikerkönyv szerzője, Angliában több könyvét megfilmesítették. Az utóbbi években minden könyve szerepel a bestseller listákon és komoly nemzetközi sikereket ért el. A pap felesége a harmadik, magyarul megjelent könyve. Az előző kötetek címe: A másik család, a Sógornők.

Gerald Seymour
Tagadható halál

A brit hírszerzés merényletre készül a Mérnök ellen. Az Irakban és Afganisztánban elesett brit katonák négyötöde életének kioltásáért felelős pokolgépek kiagyalója nem úszhatja meg büntetlenül. Az angol titkosszolgálat tudja, hamarosan elhagyja iráni otthonát. Most már csak azt kell kideríteni, pontosan mikor és hová utazik.

Danny "Borz" Baxter lehallgatótiszt feladata, hogy kíméletlen hőségben, a piócáktól és szúnyogoktól hemzsegő mocsárban fekve egyetlen pillanatra se veszítse szem elől a Mérnök házát, hátha egy elejtett szóból kiderítheti az utazás részleteit. Tudja, csak magára számíthat: ha felfedezik, a brit kormány mindent tagadni fog, és nem áll ki mellette.

A Tagadható halál izgalmas, fordulatos regény a hősiességről, az agyafúrt macska-egér harcról, életről és halálról, a szeptember 11-ei New York-i eseményeket máig feldolgozni képtelen nyugati világ erkölcsi dilemmáiról.

3 400 Ft

Thomas Steinbeck
Ezüst Lótusz

Az Ezüst Lótusz elbűvölő történet szerelemről, utazásról, kalandokról.
Hammond hajóskapitány távol-keleti útja során beleszeret egy gazdag kínai kereskedő lányába. A lány, Ezüst Lótusz amellett, hogy csodaszép, kitűnő tehetséget mutat mindenhez, akármibe is fog; legyen az idegen nyelvek tanulása, matematika, orvostudomány, hajózás vagy bármi más. A fiatalok között eltérő kultúrájuk, neveltetésük és szokásaik ellenére mindent elsöprő szerelem születik.

A megindító történet a Kelet egzotikumáról, a rohamosan iparosodó Nyugat kapitalista fejlődéséről, valamint e két világ egymásra gyakorolt hatásáról mesél.

"Csodálatosan megírt történelmi regény, a népmesék józanságával és kedvességével." (T. C. Boyle)

"A Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia izgalmas, romantikus történelmi regényt írt… Hiteles történelmi keret, látványos leírások, erőteljes szereplők és igazi érzelmi mélység jellemzi az Ezüst Lótuszt." (Publishers Weekly)

2 990 Ft

Ezüst lótusz - borító

Dedikálások a Kossuth standon (B18)

Április 20., szombat


11.00 óra Pünkösti Árpád dedikálja A Horn című könyvét
15.00 óra J. R. dos Santos dedikálja A végső titok című új könyvét
16.00 óra Fehér László festőművész dedikálja új könyvét
17.00 óra Jávorszky Béla Szilárd dedikálja A magyar folk története című új könyvét

Április 21., vasárnap

11.00 óra Romsics Ignác dedikálja a Kossuth Kiadónál megjelent, Magyarország a második világháborúban című könyvét
13.00 óra Bolgár György dedikálja a Világhírű magyarok című kötetét



nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Horváth Iván (1948-2024)
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés