bezár
 

irodalom

2013. 04. 13.
Az Ulpius-ház Könyvkiadó újdonságai
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában, a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra megjelenő újdonságok

prae.hu

Réti László:A parfümőr

A XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválkor jelenik meg az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában Dr. Réti László új kötete, A Parfümőr. A szerző hazánk egyik legsikeresebb krimiszerzője, sokan a magyar krimi-irodalom megújulását látják műveiben. A színvonalas és népszerű magyar krimiszerző hitelesen tud bemutatni egy-egy gyilkosságot, nyomozást, hiszen maga is nyomozóként dolgozott, nagy sikerrel.

Dr. Réti László 1995-ben diplomázott a Rendőrtiszti Főiskolán, majd a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Gazdaságvédelmi Osztályára került nyomozónak, 1997-től fővizsgáló lett. Miután elvégezte a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, 2000-től a kapitányság jogtanácsosa volt, 2005-ben a megyei kapitányság Bűnügyi Osztályának helyettes vezetője, 2007-től a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője lett, majd 2011 februárjától Zugló rendőrfőkapitányaként dolgozott.

Réti László 2012 végén szerelt le, mint Zugló rendőrfőkapitánya, azóta a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nél vezérigazgató-helyettesként folytatja a pályafutását. A parfümőr a harmadik kötete az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.

A Budapesten játszódó krimi főszereplője Kardos Gitta. A negyvenéves, egyedülálló üzletasszony csak a munkájának él. Parfümőrként személyre szabott illatokat tervez egyedi megrendelésre. Ám ez csak a felszín. Tevékenysége ennél sokkal szerteágazóbb, hiszen kifinomult szaglása segítségével olyan illatokat is érez, amiket más nem. Az illatanyagok megfelelő koncentrációjával képes mások magatartását befolyásolni – és az illető még csak észre sem veszi.

Üzleti tárgyaláson valamelyik felet előnyhöz juttathatja. Fel tudja mérni, hogy a partner szorong, izgatott, vagy éppen szexuálisan motivált. A test kipárolgása alapján következtet egy sportoló aktuális állapotára, miáltal meghatározhatja nyerési esélyeit. S mindezt csodálatos szaglása révén.

Gittánál új megrendelő jelentkezik, akinek megbízását gondolkodás nélkül teljesíti, s ezzel végveszélybe sodorja magát és társaival alapított vállalkozását. Mire észbe kap, már többszörös gyilkosság gyanúsítottjaként üldözi a rendőrség, ráadásul bérgyilkosok erednek a nyomába. Le kell ráznia üldözőit, hogy bebizonyíthassa ártatlanságát, és megtudja, ki az, aki az életére tör. De szerencséjére van egy különleges adottsága…
 
Fábián Janka: Adél és Aliz

Fábián Janka legújabb nosztalgikus regényében két barátnő viharos érzelmekkel és ellentmondásokkal teli kapcsolata áll a középpontban. A különböző társadalmi és családi háttérrel rendelkező lányok, a bájos, szelíd Aliz, mindenki kedvence és az éles eszű, éles nyelvű, ármánykodástól sem visszariadó Adél, egy bentlakásos iskolában válnak elválaszthatatlan barátnőkké, és nem is sejtik, hogy a sorsuk még akkor is egymásba fonódik majd, amikor ezt már egyáltalán nem akarják.

Bonyolult szerelmi háromszögek és csalódások tarkította fordulatos történetüket egy régi gyilkosság árnyékolja be, és a háttérben most is ott húzódnak a kor történelmi eseményei: a Kommün végnapjai, a húszas évek konszolidációja, a frankhamisítási botrány, a gazdasági világválság. Ahogyan azt a szerzőtől már megszokhattuk, könyvében itt-ott valós történelmi figurák is feltűnnek, ám csupán mellékszereplőként.
A befejezés természetesen tartogat meglepetéseket, de a regény végkicsengése a szereplőket ért veszteségek és a tragédiák ellenére is életigenlő. Azt üzeni, hogy a legsúlyosabb helyzetből is létezik kiút.

A nagy sikerű Emma-trilógia, Az angyalos ház, a Virágszál, a Lotti öröksége és A német lány című romantikus történelmi regények népszerű írónője a múlt század húszas-harmincas éveinek Magyarországát eleveníti meg hitelesen, színesen és érzékletesen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés