bezár
 

irodalom

2013. 04. 13.
A Jószöveg Műhely Kiadó ajánlata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Jószöveg Műhely Kiadó ajánlja könyvfesztiváli újdonságai

prae.hu

Tuna Kiremitçi: Minden ima az égbe száll

128x190 mm, 179 oldal, 2490 Ft

A titokzatos múltú Madame Rosella, az idôs német asszony újsághirdetés útján találkozik a fiatal török egyetemistával, Pelinnel, aki a társalkodónôje lesz. Kettôjük egyre mélyülô, régi sebeket is feltépô, intrikákról, szerelemekrôl, politikáról és történelemrôl szóló beszélgetéseibôl áll össze a különleges regény, mely Isztambul múltját és jelenét egyaránt feltárja.

Gabriel Osmonde: Mássászületés

ISBN: 978-615-5009-73-0, 160x230mm, 380 oldal, kartonált, 3790 Ft

Egy bolygó lelket utolsó reménysége a sivatagos Nyugat-Ausztrália különös kísértetvárosába vezérel. Utazónk olyan eszmerendszert ismerhet meg itt, mely által minden más megvilágításba kerül. Helyesebben szólva, az ottani közösségben végre minden valós értelmet nyer – a Mássászületésnek köszönhetôen.

A regény hősei hétköznapi emberek, ténykedésük krónikája bepillantást enged a kísérleti folyamatba, melyen keresztül kivívhatják az emberiség üdvösséghez és szabadsághoz való jogát. Az új világ már megszületett, itt van körülöttünk. Ideje hát bátran kiállnunk mellette, és másokhoz is eljuttatnunk a hírét.

A Mássászületés Osmonde negyedik regénye, mely - Andreï Makine szavaival élve - arra keresi a választ, hogy mi történik, ha elegünk van a gépezetből, melynek mindannyian a részei vagyunk, és megszűnünk végre komplett idiótaként viselkedni.


Gwenaëlle Aubry: Akárki(k)

ISBN: 978-615-5009-74-7, 122x191mm, 184 oldal, kartonált, 2490 Ft

Hogyan létezhetünk, ha apánk tulajdonképpen senki és mindenki egy személyben? James Bond, bohóc, Napóleon, kalóz, Antonin Artaud, Zelig, Dustin Hoffman vagy egy hajléktalan: akárki(k)bôl összeálló szerepszemélyiség. Az ôszinte könyv az írónô és bipoláris apjának küzdelmét mutatja be önmagukkal, egymással és a külvilággal.

"Nem is emlékszem az idejére, hogy mikor gondoltam először, hogy az apám bolond. Mikor lett bolondság a kór neve, mikor fogadtam örökbe ezt a megnevezést… Ez a súlyos, de egyben semmitmondó szó, aggasztó és némileg lelkesítő, mely valójában nem jelent semmit sem, csak a szorongásomat nevezi nevén, ezt a gyermeki rettegést, a pánikot, melynek mélyébe apámmal zuhantam és melynek gyógyításával telt egész eddigi felnőttkorom."

A Jószöveg Mûhely D 21-es standjánál dedikál:
április 19. 17-18 óra: Legát Tibor
április 20. 16-17 óra: Erôs Ferenc
április 20. 17-18 óra: Rugási Gyula
április 21. 10-11 óra: Nagy Zsóka
április 21. 14-16 óra: Gazda Albert, Cséka György
április 21. 16-17 óra: Kubiszyn Viktor




nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés