bezár
 

irodalom

2013. 04. 11.
A Pro Pannonia Kiadó a könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pro Pannonia Kiadó 2013. áprilisi ajánlata, dedikálások és könyvbemutató

prae.hu

Dedikálások

Április 19. (péntek)

10 óra Bíró Ferenc
14 óra Ivasivka Mátyás
15 óra Bartusz-Dobosi László

Április 20. (szombat)

11 óra
Sárosi István
14 óra Bertók László
16 óra Meskó Norbert
17 óra Czigány György

Április 21 (vasárnap)

14 óra Faludi Ilona
15 óra Jánosi Olga
 
Könyvbemutató

Április 20. (szombat) 14.30-15.30 – Hess András terem

A szépség eredete. Szexuális vonzerő és párválasztás
Résztvevők: Meskó Norbert evolúciós pszichológus, a könyv szerzője és Szirtes Gábor irodalmár, a kiadó igazgatója

Milyen a szexuális vonzerő szerepe a hétköznapi életben? És milyen a jelentősége a tudományban? A szépség valóban belülről fakad, a génjeinkből? Melyek az emberi párválasztás sajátosságai? Miben rejlik a szépség? A testalkatban? Az arcban? A szőrzetben? A hangban? Az öltözetben? Az ékszerekben? A bőr árnyalatában? Vénusz adottságaiban? A nő illatában? A haj vonzerejében? Adonisz testében és izomzatában? Koronként talán egészen másban? A változó szépségideálban? – Többek között erre keresi a választ a szerző, erre ad lehetséges válaszokat ez a könyvbemutató.

Ivasivka Mátyás
"Mezítláb vállalom, de gyalog nem" Viccek, anekdoták

Fr/5, belív: 80 gr. ofszet
116 oldal
1500,- Ft
két színnyomású, fóliázott karton
ISBN 978 963 9893 73 3


A szerző a hazai zenepedagógia és kórusművészet ismert és elismert képviselője, számos neves kórus és komolyzenei együttes alapítója és vezetője. Együtteseivel a Magyar Rádió és Televízió gyakori szereplője, több hanglemezfelvétel készítője. Kodály, Bárdos, Tillai, Orff, Britten, Sztravinszkij és mások műveinek első hazai megszólaltatója.

Régi hivatása a cserkészet, hobbija a természetjárás, a kerékpározás és a zenehallgatás. Most egy új hobbijával ismerkedhetünk meg: a viccek és anekdoták gyűjtésével, melyekből – 80. születésnapján – megajándékozza Olvasóit a legjobbakból összeállított gyűjteménnyel. Benne – gyakran neves személyek által közölt – történelmi, politikai, társadalmi és természetesen cserkész témájú viccek, anekdoták találhatók. Mindenkinek ajánlható, igazi zsebkönyv.

Szirtes Gábor előszavával, a borítón Takács Dezső grafikájával és Mánfai György fotójával.

Czigány György
Zsoltár. Vers és vers-háttér

A/5, kötésmód: cérnafűzött
120 oldal
1900,-
Négy színnyomású, fóliázott keménytábla borító
ISBN 978 963 9893 74 0


Az elmúlt évek szerzőt ért terhei és örömei érlelték a könyvet. Főbb motívumai: a személyes veszteségek – 2008-ban felesége, 2011-ben író-rendező fia, Czigány Zoltán elvesztése –, valamint a világ nyugtalanító jelenségei. A szívhez szóló sorok az előbbiek emlékébe kapaszkodnak, az aggódóak az utóbbiról szólnak.

A kötet a magyarázat és a végső kapaszkodók keresésének – a hitnek, az Isten-lét egyetemessége megélésének és a teljes szeretetnek – a dokumentuma. Vallásos jellegű magyarázatkeresés ez – versben és prózában – az élet legbonyolultabb kérdéseire valamiféle általános egyetemesség nézőpontjából. Ebben a költő további segítőtársai: a művészet, a zene, erkölcsi értékeink, örömre való képességünk és egy remélt új világrend, a könyörületesség globalizációja és a szeretet civilizációja.

Megjelennek azok is, akik ehhez a világlátáshoz élete során elvezették a költőt: Rónay Györgytől kezdve Ferencsik Jánoson, Solti Györgyön, Weöres Sándoron, Ottlik Gézán, Borsos Miklóson, Barcsay Jenőn át egészen Szabolcsi Bencéig, Amerigo Totig, Kodályig, Pilinszkyig és Petrovics Emilig.

A kötet finoman meghangolt ívéhez a prózák valóban hátteret adnak. A könyv a költő öregkori lírájának fontos dokumentuma.

Meskó Norbert
A szépség eredete. Szexuális vonzerő és párválasztás

B/5, kötésmód: cérnafűzött
304 oldal, 189 fotóval, 64 grafikával, rajzzal, grafikonnal
3490,- Ft
Négy színnyomású, fóliázott keménytábla
ISBN 978 963 9893 67 2


A testi vonzerő jellegzetességeit – a hajviselettől az arcvonásokon át a testalakig – óriási érdeklődés kíséri. A hazai és nemzetközi tudományos életben – e téma kutatójaként – egyaránt jól ismert szerző könyve jól teljesíti kettős feladatát: a tudományosságnak és a közérthetőségnek történő megfelelést.

A gazdag tematika az alábbi fejezetekben bontakozik ki: A szépség eredete; A filozófiai és pszichológiai gyökerek; Darwin és a szexuális vonzerő; A szépség a részletekben rejlik; Az átfogó szépségelméletek; Az arc a gén tükre; Vénusz születése; Adonisz teste; Titokzatos fürtök; A szépség kémiája; A szépségideál elmélete.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés