bezár
 

irodalom

2013. 04. 10.
Állatvédelem olvasással
Richard Adams: Gazdátlanok. Booker Könyváruház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kötetben két kutya sorsát követhetjük nyomon, akik egy kutató laboratóriumban kísérleti állatként éltek, és sikerült onnan megszökniük. Az ő szemükön keresztül mutatja be a szerző megkapóan az ember által kihasznált állatok elszomorító sorsát, azt, hogy ezek a kutyák, akik legjobban az emberek szeretetére vágynak, mit kapnak vissza ragaszkodásukért azoktól, akiknek jó gazdáknak kéne lenni – maguktól az emberektől.

prae.hu

Richard Adams
Gazdátlanok


AMIKOR
az ember felelőtlen kísérleteket végez állatokon, ne csodálkozon, ha a dolog kicsúszik az irányítása alól. Ez történik egy brit laboratóriumban, ahol szigorúan titkos biológiai kutatómunka folyik.

KÉT
kísérleti állatnak sikerül megszökni, és a szabadságvágytól vezérelve kóboréletbe kezd az északnyugat-angliai tóvidék gyönyörű tájain. Idilljüknek ismét az emberek beavatkozása vet véget: mivel a
KUTYA
alapvetően húsevő, a környéken eltünedező birkák először a gazdákat riasztják, majd megjelenik a hatóság is, és híresztelni kezdi, hogy a szökevények egy veszélyes biológiai fegyvert hordoznak magukban. A két kutya tehát újra menekülőre fogja, és csupán egyetlen barátban bízhat, egy agyafúrt rókában, aki minden kelepcéből ismeri a kiutat. Az izgalmas hajsza ezzel
ELINDUL…

A többszörösen díjnyertes angol szerző világszerte ismertté vált könyveivel, melyek közül többet meg is filmesítettek. Történeteiben az állatszereplők szájába emberi szavakat ad, hogy így mondjon véleményt nemcsak róluk, de rólunk, emberekről is.

Ennek a megható, érzelmekkel és izgalmakkal teli regénynek a megjelenése alkalmából különleges ajánlattal szeretnénk élni intézményük - csoportjuk felé: amennyiben ügyfeleik, támogatóik, facebookos követőik megvásárolják webáruházunkban, a
www.booker.hu-n a Gazdátlanokat, és a megrendelés megjegyzés rovatába beírják intézményük nevét, mi minden megvásárolt példány után 100 Ft-ot jóváírunk önöknek, így támogatva az állatvédelem, az állatokkal való törődés ügyét.

Kérjük, osszák meg ügyfeleikkel ennek a lehetőségnek a hírét, hogy így mi is támogathassuk azt a kiemelt fontosságú feladatkört, amit az Önök intézete képvisel. Hadd segítsünk mi, a Booker Könyváruház (www.booker.hu) is azoknak a kutyusoknak, akiknek a leginkább szüksége van rá!



 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés