bezár
 

irodalom

2013. 04. 10.
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó ajánlata a könyvfesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Rózsavölgyi és Társa Kiadó ajánlata a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

prae.hu

Helyszín:
Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.


Április 20. szombat
18-19 óra


A Hangold Újra! kezdeményezés mini lemezbemutatója a Millenáris szabadtéri színpadán.

A Hangold Újra! kezdeményezést Gergely Éva énekművész, Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonos és zeneszerző, valamint öt muzsikustársuk hívta életre. Céljuk, hogy az együtténeklés és zenélés öröme minden gyermek számára elérhető és átélhető legyen, hiszen a közös rezgés erősíti leginkább az összetartozás élményét.

A Rózsavölgyi és Társa kiadónál áprilisban megjelenő, 14 új dalt tartalmazó nagylemez anyaga a koncerteken mindig az adott régióban működő gyermekkórussal és vegyeskarral kiegészülve szólal majd meg.

A lemezhez tartozó daloskönyvben megtalálhatók a dalok kottái, amelyek a hamarosan induló honlapon is letölthetőek lesznek, és a zenekar tagjai oktató videókkal is segítik a zenélni vágyókat. Így bárki elsajátíthatja a könnyen megtanulható, változatos dalokat és akár koncertet adni is csatlakozhat a zenekarhoz.

A nagy lemezbemutató koncert a MOM Kulturális Központban lesz május 11-én. 

www.facebook.com/HangoldUjra

A Hangold Újra! kezdeményezés művészei:
Gergely Éva – ének
Bársony Bálint – ének, gitár, szaxofon, furulya
Rieger Attila – gitár, vokál
Tar Gergely – ütőhangszerek, vokál
Elek Norbert – zongora, vokál
Máthé László – nagybőgő, basszusgitár
Végh Balázs – dob


Gergely Éva mögött mára már több mint két évtizedes iskolázottsága és tapasztalata áll, hiszen nagyon sok országos hírű zenekar munkájában működött közre, énekelt mozi-főcímdalt, és kölcsönözte a hangját számtalan televíziós reklámhoz. Több tízezres nagygyűléseken láthatták-hallhatták egyebek közt a Néma város vagy a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című dalt énekelni.

Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész, zeneszerző. Első önálló albuma 2009-ben jelent meg Sunshine Jazz címmel és a megjelenés napján platinalemez lett. 2010-ben ezzel elnyerte az év legjobb jazz lemezéért járó díjat a Fonogram-díjat.

2012. március 15-re átdolgozza a már kultikussá vált Nemzeti dalt. Tíz éve indította el hazánk legnagyobb örömzenei koncertsorozatás a Star Jam Sessiont, melyben eddig közel 250 művész vett részt.

Rendszeresen tart zenei kurzusokat haladóknak és hangszersimogatókat kisgyermekeknek, mely segíti közelebb hozni a zenét a felnövekvő generációk számára. Többször közreműködött zenekarával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági rendezvényein.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés