bezár
 

gyerek

2013. 03. 23.
A Kabóca Bábszínház új felfogásban viszi színre Hófehérkét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Premierre készül vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház: a Hófehérke című zenés mesejátékot mutatják be új felfogásban - mondta a színház igazgatója szombaton az MTI-nek.

prae.hu

Székely Andrea szerint a mese klasszikus alapokra épül: a fiatal lány mostohájának ármánykodásai miatt eltéved az erdőben, ahol a hét törpe házában talál menedékre. Beleharap a végzetes almába, és csak egy valódi herceg mentheti meg az életét.

A megszokott mese szabályai szerint folyik a játék, épp csak egy picit szokatlan módon, hol a paraván mögött, hol pedig előtte, nagyszínpadi játékban, váltogatva a bábszínházi technikákat - árulta el az igazgató. A mese forgatókönyvét Zalán Tibor József Attila-díjas magyar költő, író, dramaturg, egyetemi tanár írta a Kabóca bábszínháznak.

Humoros előadást láthatunk Fige Attila rendezésében sok zenével, a Miareczky Edit tervezte gyönyörű jelmezekkel a bábokon, színészeken egyaránt, de a legfontosabb mégis az, hogy a történet végére egy kislányból nagylány válik - összegezte Székely Andrea.

A premiert a Kabóca Bábszínház új helyén, a volt Hemo épületében tartják.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés