bezár
 

gyerek

2013. 03. 23.
Húsvéti tojásvadászat Noszvajon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tojásvadászattal, Palóc Meseúttal és színes programkavalkáddal várják a látogatókat a húsvéti ünnepek ideje alatt az Egerhez közeli Noszvajon.

prae.hu

Március 30-án a mesék birodalmába repítik a szervezők az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket. A vendégek végigjárhatják a meseutat, amelyen összegyűjthetik a palóc mesevilág remekeit, eközben pedig megcsodálhatják a település nevezetességeit, illetve megkóstolhatják a helyi gasztronómia fogásait is.

Március 31-én, vasárnap rendezik meg a húsvéti tojásvadászatot, amelynek lényege, hogy a benevező csapatoknak össze kell gyűjteniük a falu több pontján elrejtett tojásokat. A kisgyermekes családoknak könnyített útvonalat ajánlanak, ám az igazi sportemberek az "extrém körön" próbálhatják ki teljesítőképességüket: a 16 kilométeres pályán 12 tojást kell összeszedniük a vállalkozó szellemű tojásvadászoknak.

Húsvét hétfőn a hagyományos vendégvárást idézik meg a település tájházában, a Noszvaji Gazdaházban, ahol a tervek szerint a Galagonya bábszínház fogja szórakoztatni a vendégeket.

A tájház kemencéiben diós és mákos ködmönujja, illetve fonott kalács sül majd, az udvaron pedig helyi és környékbeli kézművesek kínálják termékeiket. Ezen kívül egész napos néptáncbemutatót, tojásfestést és borkóstolót szerveznek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés