bezár
 

gyerek

2013. 03. 20.
Magyarország a bolognai könyvvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hétfőn 50. alkalommal nyílik meg a magyar gyerekkönyvek számára legfontosabb nemzetközi fórum, a Bolognai Nemzetközi Gyermekkönyv- és Illusztrációs vásár, melynek díszvendége Svédország.

prae.hu

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése szervezésében, a MASZRE támogatásával idén igazán méltó keretek között mutathatkozhat be a nemzetközi szakmának hazánk gyerekkönyv-termése. Ebben az évben először jelentkezik együtt 14 magyar gyerekkönyvkiadó, az MGYKE 13 tagján kívül (Cerkabella, Ceruza, General Press, Gutenberg, Holnap, Két Egér Könyvek, Koinónia, Manó Könyvek, Naphegy, Pagony, Tessloff Babilon, Scolar, Vivandra) a közös standon képviselteti magát a Móra, a Csimota, a Csodaceruza és a Kolibri kiadó is. Ilyen hangsúlyos könyves megjelenésre eddig még nem volt példa, ez már a hazai gyerekkönyvek igazi nemzetközi seregszemléje, melyhez ezúttal a kiadók igényeire szabott, profiljuk és a hatalmas könyvtermés bemutatására alkalmas, Takács Mari elképzelései alapján megvalósuló, szép nemzeti stand ad méltó keretet.

A stand idén új helyen, a vásár 30-as pavilonjában helyezkedik el. A standon a könyvek mellett illusztrátoraink és illusztrációik is kiemelt szerephez jutnak, hiszen az alkotások képezik a magyar stand dekorációját, 8 m széles falat borítanak be a szebbnél szebb képek.

A magyar gyerekkönyveket megtalálják Bolognában a 30. csarnok D 2-es standján.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés