bezár
 

gyerek

2012. 12. 17.
Díjátadóval zárta gyermek- és ifjúsági pályázatait az FKF Zrt.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ünnepélyes díjátadóval zárta gyermek- és ifjúsági pályázatait a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., három fődíjas felnagyított rajza kukásautókat díszít.

prae.hu

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az április 17-én meghirdetett pályázatokra számos alkotás érkezett. A gyermekrajz-pályázatra mintegy ötszáz óvodás és általános iskolás, a szépírói pályázatra több mint ötven általános és középiskolás, a dizájn pályázatra pedig megközelítőleg százötven fiatal küldte el művét. 
   
A gyermekrajz-pályázatra 4-6, 6-10 és 10-14 éves korosztályokban lehetett nevezni. A zsűri elnöke Rofusz Ferenc Kossuth- és Oscar-díjas rajzfilmrendező volt, tagja Kőnig Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Lisztes Edina fotográfus és Appelshoffer Péter festőművész. 
   
A három fődíjas pályázó kiemelt jutalma az, hogy felnagyított rajzuk egy-egy kukásautó mindkét oldalára felkerült. 
   
A szépírói pályázaton az írást kedvelő iskolások különböző műfajokban fogalmazhatták meg, hogy egy általuk megálmodott "Hulladékmágus" hogyan és mit varázsolna a hulladékból. Az idei pályázaton az alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok különböző műfajokban írott munkáit Csukás István Kossuth-díjas író, Karafiáth Orsolya költő és Finy Petra író bírálta el. A legjobb pályaművekből az FKF Zrt. könyvet készített Hulladékmágia címmel.
   
A dizájn pályázat a 16-18 és a 18-22 éves fiatalokat szólította meg, akik elképzeléseiket négy kategóriában valósíthatták meg: öltözék, öltözék-kiegészítő, reklámgrafika, használati- és ajándéktárgy. A pályázat zsűrijének elnöke Lázár Zsuzsa porcelántervező volt, tagja Illéssy Lenke divattervező, Fábián Noémi képzőművész és Lenkei Balázs kétszeres nívódíjas formatervező. 
   
Az elismeréseket vasárnap adták a Mikulásgyárban Budapesten - közölte a vállalat az MTI-vel.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés