bezár
 

gyerek

2012. 12. 07.
Kiosztották az idei Gyerekszem Filmfesztivál díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiosztották az idei Gyerekszem Filmfesztivál díjait pénteken az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az egyes kategóriákban a Start Kreatív Csoport, Jaspers Sebastien, valamint a Gutema Dávid-Mikulán Dávid alkotópáros munkái nyerték a fődíjat.

prae.hu

A fesztivál előzsűrije 74 filmet választott be a versenyprogramba. A mezőnyben a magyar alkotásokon kívül szlovák, horvát és orosz műhelyekből érkezett 19 munka is szerepelt - közölte Réz Ágnes, a filmszemle kommunikációs vezetője az MTI-vel.
    
A tavaly alapított Macskássy Katalin-díjjal olyan szakembereket ismernek el, akik gyerekekkel közösen alkotó-nevelő filmes projektet hoznak létre. A Bollók Csaba filmrendezőből és Fecskó Edina pszichológusból álló kuratórium Bakó Máriát, a Sonoton zenei könyvtár munkatársát azért választotta ki az elismerésre, mert évek óta aláfestő zenékkel segíti a Gyerekszem fesztivál és a filmes szakkörök munkáját.
    
A további elismeréseket három kategóriában osztotta ki a zsűri: a 6-12 éves gyerekek Kicsi a bors, de erős elnevezésű kategóriájában idén a Start Kreatív Csoport Különös utazás című filmje érdemelte ki a szakemberektől a fődíjat. A diákzsűri díját pedig az Animon filmkészítő műhely Öreg pék című filmje nyerte el.
    
A 13 és 19 éves gyerekek alkotásait gyűjtő, Ifjú titánok elnevezésű szekció fődíját Jaspers Sebastien vihette haza Kiút című alkotásáért. A szlovák Andrea Jacevicová Premena című alkotása pedig a diákzsűri fődíját kapta meg a kategóriában.
    
A Gyerekszem-öregszem szekcióban felnőttek nevezhettek 19 éves koruk előtt készített filmjeikkel. Idén Gutema Dávid és Mikulán Dávid közös filmje, a Téves történetek bizonyult a legjobbnak. Az alkotópáros Sanyiék című filmje pedig a diákzsűri fődíját érdemelte ki.
    
A fesztivál közönségdíját a pesterzsébeti József Attila Általános Iskola A szerencse forgandó című filmje, valamint a Tánc és én című alkotás kapta.
    
Az elismeréseket odaítélő zsűri tagja Bollók Csaba, Kocsis Ágnes, Schwechtje Mihály és Martus Éva volt, a diákzsűri az egri főiskola filmszakos hallgatóiból állt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés