bezár
 

gyerek

2012. 11. 14.
A Nagy Mese - 1600 pályázat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az előzetes várakozásokat messze meghaladó számú, mintegy 1600 mese érkezett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztősége által meghirdetett, a Nagy Mese című pályázatra.

prae.hu

 Az MTVA Sajtóirodájának szerdai közleménye felidézi, hogy a mesepályázatot szeptember 8-án, a közmédia napján hirdették meg. A saját fantáziából született meséket október 31-ig küldhették be a 6 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok.

A beérkezett alkotásokat egy neves előadóművészekből és szakemberekből álló zsűri válogatja be a Kossuth Rádió által elindított Nagy Mese elnevezésű programba. 
   
A beérkezett mintegy 1600 mese közül az arra érdemesek a www.nagymese.hu oldalon is olvashatók lesznek. Az ott bemutatott pályaművek közül a közönség döntése alapján kerülnek ki azok az alkotások, amelyek a december 15-re tervezett Nagy Mese Gálán részt vesznek. 
   
A válogatott meséket neves színészek és előadóművészek olvassák majd fel. A gálaműsort a Kossuth Rádió és az M2 szerkesztői követik figyelemmel: naponta többször is élő bejelentkezéseket hallhatnak és láthatnak az előadás helyszínéről az érdeklődők. A harminc legjobbnak bizonyuló meséből hangfelvétel készül, amelyeket a Kossuth Rádió Esti mese sorozatában ismerhet meg a meseszerető közönség. 
   
A gálaműsor végén a zsűri - Herman Flóra, az Időfutár egyik főszereplője; Péterfy Bori színész-énekesnő; Vizi Mária rendező; Horváth Gergely műsorvezető, író; Markovits Ferenc szerkesztő, ötletgazda és Tasnádi István író - kihirdeti a nyertest, aki mindamellett, hogy a meséjéből animációs kisfilm és hangfelvétel készül majd, értékes tárgynyereménnyel is gazdagodik.

A legtöbb alkotást beküldő hazai és külhoni iskola pedig egy értékes gyermek- és ifjúsági könyvcsomagot kap.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés