bezár
 

gyerek

2012. 11. 05.
Bóbita Családi Filmfesztivál a Cinema City Arénában
2012. november 23-25.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Minden évben van egy hétvége, amikor mintegy 25 animációs és családi film közül választhat kedvezményes áron a család. Felejthetetlen mozis időutazásban lehet részük mindazoknak a szülőknek és gyermekeknek, akik november harmadik hétvégéjén immáron második alkalommal látogatnak el a Cinema City Arénába.

prae.hu

A Bóbita Családi Filmfesztivál keretében 2012 és az elmúlt évek legsikeresebb 3D animációs és élőszereplős családi alkotásai mellett a szülők egykori kedvenc meséiket, mesefiguráikat is megmutathatják gyermekeiknek a széles vásznon, felidézve a hajdani filmszínházak varázslatos hangulatát. Így a magyar animációs filmgyártás hős- és aranykorának szereplői: Vuk, az eszes kis róka, Frakk, Lukrécia és Szerénke, a kényes macska hölgyek, Pom-Pom és Picur ugyanúgy megelevenednek a mai óvodások, kisiskolások számára, mint a jelen külföldi szupersztárjai, a Jégkorszak 4 (3D) mindig vidám Sidje, Merida, a bátor hercegnő (3D), Csingiling - A szárnyak titka (3D), visszatér a rettenthetetlen Csizmás, a kandúr (3D), valamint A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, A csodálatos pókember a nagyobbak kedvéért, és még nagyon sokan mások.

Ezen a hétvégén nemcsak a családok ünnepelnek, hanem a Bóbita magazin is. A családok, és főleg a programszervező anyukák körében rendkívül népszerű magazin 2012. november harmadik hétvégéjén ünnepli első születésnapját. A magazin a neves évfordulóra ünneplőbe öltözik, megújult külsővel, emelt papírminőségű borítóval és bővített tartalommal kedveskedik a családoknak. A szülinapi „zsúrnak” szintén a fesztivál ad helyet november 24-én, szombaton.

A szervezők reményei szerint sok kisgyermek életében ez a fesztivál teremti meg a lehetőséget az első mozi látogatás élményére – kifejezetten mama-bababarát, azaz félhomályban, csökkentett hangerő melletti vetítésekre is sor kerül délelőttönként.

Kicsik és nagyok tehát együtt követhetik végig a filmvilág fejlődését, miközben a mozi előterében számtalan kísérőprogramon – koncerten, bábelőadáson, kreatív foglalkozáson – vehetnek részt. Fellép többek között az Alma Együttes, az Apacuka, a MintaPinty Zenekar, az Eszme és az Aranyszamár bábtársulatok, a Ringató az Operett Színház művészei és még sokan mások. A tavalyi évhez hasonlóan a mesesarokban ismert művészek, közéleti személyiségek olvasnak mesét a gyerekeknek.

A fesztivál mindenki számára elérhetővé tételét segítik a kedvező jegyárak.

A 2D vetítésekre 950 Ft, a 3D vetítésekre, hozott szemüveggel 950 Ft, 3D filmekre hozott szemüveg nélkül 1 150 Ft.

A Cinema City Aréna mozi pénztár szintjén pedig ingyenesen látogatható programok, többek között koncertek, előadások, vetélkedők, játszóházak, kézműves sarok, rajzfilmkészítés és diavetítés várják a látogatókat.


További információk, és részletes program: www.bobitafilmfesztival.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés