bezár
 

gyerek

2012. 10. 04.
Kockafeszt - LEGO ™ kockákból épített kiállítás és vásár a Kultúrligetben
Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház, 2012. október 5-6-7., 10:00-19:00
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
LEGO ™-ból bármi felépülhet: csatajelenet, vikingkunyhó, de még egy hatalmas híd is! Különféle, Magyarországon először látható LEGO terepasztalokat mutatnak be a kíváncsi érdeklődőknek az Erzsébetligeti Színházban három napon át. A kiállítást Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere nyitja meg.

prae.hu

A legnagyobb attrakció egy város lesz: több, mint 30 négyzetméter, és vonatok is közlekednek benne! Az izgalmakat fokozzák a vadnyugati és a lovagkort bemutató terepasztalok is, melyeken középkori várakat és hatalmas csatajelenetet is láthatunk, 1200 figurával. Igazi különlegességnek számít a Star Wars terepasztal: A klónok háborúja egy mozgalmas jelenetét mutatja be. Az asztalon több száz droid (robot) és rengeteg egyéb figura idézi fel a filmet. A kiállítás további érdekességei a Fabuland figurák, valamint a római kort bemutató terepasztal, 300 római légiós minifigurával, mely világviszonylatban is hatalmas és különleges gyűjteménynek számít.

A LEGO™-ról

Ole Kirk Kristiansen, dán asztalos 1916-ban vásárolt asztalosműhelyt, a hamarosan érkező gazdasági válság miatt azonban nehezen tudta eladni bútorait, ezért azok apró mását kezdte el gyártani. 1932-ben végül teljesen áttért a fajátékok gyártására, két évvel később pedig felvették a LEGO™ nevet, ami dánul annyit tesz: jót játszani. A LEGO™ mára a világ legnépszerűbb gyerekjátéka. A Duplo termékeket kizárólag a magyar gyárban készítik: innen látják el az egész világot!

KOCKAFESZT - LEGO ™ kockákból épített kiállítás és vásár
az Erzsébetligeti Színház és a KLIKK LEGO építő közösség szervezésében


Keressétek a Facebookon: 
http://www.facebook.com/events/283560008415886/

Fontos tudnivalók: http://klikk.info.hu/tudnivalok
Részletes program: http://klikk.info.hu/reszletes-program
Ovis/Iskolás csoportoknak: http://klikk.info.hu/csoportoknak
KLIKK Börze: http://klikk.info.hu/borze

LEGO elemekből épített terepasztalok, diorámák, LEGO vásár, játszóház. Magyarországon még be nem mutatott LEGO alkotások. Lépj be a fantasztikus, apró kockákból épült világba! Játssz önfeledten a KLIKK játszóházában! Vásárolj kedvedre a KLIKK Börzén!

Jegyek: gyerek 500 Ft, felnőtt 700 Ft, családi (2 felnőtt + 2 gyerek) 2000 Ft
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés