bezár
 

gyerek

2012. 09. 20.
Bábszínház a Sárkányos könyvtárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Bábszínház minden hónap harmadik péntekjén beköltözik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárába. Első alkalommal szeptember 21-én várják az érdeklődőket, akik két készülő előadás kulisszatitkait ismerhetik meg.

prae.hu

 Pénteken 17 és 18 óra között a Lúdas Matyi, valamint a Pettson és Findusz című produkciókba nyerhetnek betekintést az érdeklődő gyerekek és felnőttek - olvasható a Budapest Bábszínház MTI-hez eljuttatott közleményében.

    Mint írják, a program látogatói hallhatják, hogyan hangzik Fazekas Mihály eredeti szövege és Sven Nordquist meséje, a bábok segítségével pedig megmutatják nekik, mi hangzik el az előadásban. És miközben a színház iránt érdeklődő nagyobbak feltehetik kérdéseiket az alkotóknak - a rendezőknek, a színészeknek és a dramaturgnak -, a kisebbek az előadásokhoz kapcsolódó játékokkal foglalhatják el magukat.

    Hogyan írjunk bábdarabot? Hogyan készül egy előadás? Mi mindenből lehet báb? Milyen bábtechnikák vannak? Csak gyerekeknek készülnek bábelőadások? Néhány kérdés azokból, amelyekre együtt kereshetik a válaszokat, a kézműves foglalkozásokon pedig a résztvevők akár maguk is kipróbálhatják ügyességüket, megmutathatják fantáziájukat.

    A Szabó Ervin téri központi könyvtár első szintjén, csaknem 600 négyzetméteren, különleges hangulatú térben található a Sárkányos Gyerekkönyvtár, ahol 22 ezer kötetes állomány, olvasóterem, játékszoba és egy udvar két hatalmas kősárkánnyal várja a lelkes olvasókat. Mindez babakocsival is megközelíthető.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés