bezár
 

gyerek

2012. 08. 27.
Sikert aratott az első Szamárfül Családi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint nyolcezer látogató vett részt a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett családi fesztiválon a hétvégén.

prae.hu

A nyárbúcsúztató, interaktív Szamárfül Családi Fesztivál ingyenes rendezvényein 27 helyszínen kétszáz közreműködő részvételével száz program várta a látogatókat.

Többek között koncerteken, bábelőadásokon, táncszínházi előadásokon, ügyességi játékokban, természettudományos ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt az érdeklődők – közölte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-vel.    

A több mint 40 ezer négyzetméteres negyed két napra hatalmas játszótérré változott. A kézműves helyeken több száz méter textília és papír fogyott el, harminc tévésdobozt is megfestettek a gyerekek, amelyekből várost építettek.    

Ahogy évközben is, az egyik nagy kedvenc a Bóbita Bábszínház volt: szombaton egész nap előadások várták az ifjú színházba járókat, de kiállítás is nyílt az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábgyűjteményéből. A szabadtéri színpadon bábelőadások, esténként pedig régi idők rajzfilmjei várták a gyerekeket.    

A zenei kínálat az egészen fiatal gyermekeket is megszólította, hiszen a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán a Pannon Filharmonikusok Kodály Központból már ismert programsorozatát, a Csigaház az ütőhangszereket mutatta be a kicsiknek.
 
A Pirogránit udvaron a Szélkiáltó együttes adott sikeres koncertet: az est során Weöres Sándor, Kiss Dénes, Páskándi Géza, Tamkó Sirató Károly, Tarbay Ede és más költők énekelt versei csendültek fel. A program során az érdeklődők megismerkedhettek a vizek és vízpartok élővilágával, vízben élő élőlényekkel, betekintést nyerhettek az erdei állatok és növények életébe.

Az Üvegházban újrahasznosított anyagokból készíthettek hangszereket, ruhákat a családok, a Csillagteraszon a csuhézást, agyagozást, fonalmunkát, nemezelést, faművességet lehetett kipróbálni. A mostani, nagy sikerű Zsolnay Művészeti Piacon hagyományos kézműves, iparművészeti és dizájn alkotásokat vásárolhattak a látogatók.
 
A szervezők a gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, marcipángyurmával, elfeledett ízekkel, nosztalgia játszóházzal, gólyalábbal és fakörhintával várták a Boltok utcájába. A hárommillió forintba kerülő programhoz a közlemény szerint Balog Zoltán, emberierőforrás-miniszter a tárca saját keretéből biztosított kétmillió forintot, a többit a szervező ZSÖK finanszírozta.    

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett fesztivál célja az volt, hogy a nyári szünet végén, de még az őszi iskolakezdés előtt egy kifejezetten a gyerekeknek szóló hétvégével búcsúztathassák a családok a nyarat augusztus 25-én és 26-án. A nagy sikerre való tekintettel a jövőben a ZSÖK Nkft. havonta egy alkalommal Szamárfül Napot tervez a pécsi és Pécs környéki gyerekek, családok részére.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés