bezár
 

gyerek

2012. 08. 07.
Hetedhét Piknik: Vasárnapi gyerekfesztivál az Akvárium Klubban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hetedhét Programok egy minden hónapban jelentkező rendezvénysorozat, amely a családos, gyermekes közönségnek nyújt kikapcsolódást koncertekkel, színházi produkciókkal, iparművészeti alkotó helyszínekkel és közösségi aktivitásokkal az Akvárium Klub füves területein.

Ezek a vasárnapok minden alkalommal új témát járnak körül, melyet a tematikának megfelelő teljes arculat fog össze. A tartalmi egység komplett élménnyé varázsolja a napot. Az első alkalmat a Wamp (Vasárnapi Dizájn Vásár) teszi még színesebbé, amely külön gyermek részleggel jelentkezik majd.

prae.hu

 

Első alkalom - Varázslatos Vizivilág az Akvárium medencéje körül

és Wamp

Augusztus 12. Vasárnap

 

Koncertek, Színházak:

 

10:30

Trambulin Színház előadásában az Aranyhal meséjét nézhetik meg  a kicsik. A tanulságokkal teli zenés mesejáték a hálóba került Halkirályról szól, aki a szabadulásáért cserébe teljesíti Bódog halász pöffeszkedő, házsártos feleségének kívánságait, amíg teheti. A több változatban ismert történetet most az Aranyhal meséli el, az előadás során pedig kiderül, hogy mit kezd a csodával az együgyű halász és nagyravágyó felesége.

 

11:30

A mesejátékot követően indul a zenei program Mono Manó zenekar koncertjével, aki immár tizennégy éve igyekszik a gyerekek személyiségét kibontakoztatni a készségeik, képességeik, tehetségük figyelembevételével. Az együttes mindezt a zene, a játékosság és a kommunikáció segítségével teszi következő koncertjén is.

 

13:00 - 16:00

minden egész órában Pohárzene -  Sárközi József üvegzenész előadása  - a nagyobbak ki is próbálhatják e különleges hangszert

 

16:00

Az ebédszünet után Bognár Szilvia Csintekerintő albumát mutatja be, amely a nagy sikert arató gyerekműsorának esszenciája. Az évszakok változására épülő előadás zeneiségében, szövegeiben és mondanivalójában is bemutatja azt a kulturális hagyományt, amelyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk, annak szokásaival, hiedelmeivel.

 

Bognár Szilvia zenekarát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból hívta életre. Gyümölcsöző együttműködésüket már négy album fémjelzi. Dalaik jó része gyermekeknek szóló verseket tartalmaz, melyek  mondókákkal, találós kérdésekkel, játékokkal egészülnek ki.  A saját szerzemények és népdalfeldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek.

 

17:00

Az Akvárium állandó vasárnapi programja, a Családi Táncház is bekapcsolódik a fesztivál műsorába.

A Naphon Csoport szervezésében a kicsik és nagyok egyaránt táncra perdülnek a mindenki által jól ismert dalok hallatán. A program a közös éneklésről tánctanulásról és népi játékokról szól.
A résztvevők elsajátíthatják egy adott tájegység jellemző táncait, dalait, anyanyelvi szinten, kortól, tánctudástól függetlenül.

Zene: Ifj. Csoóri Sándor/xMuzsikás/ és fiai

 

Az előadások, koncertek mellett 10-18 óráig folyamatosan foglalkozások, játékokszínesítik a programkínálatot. Lesz készműves foglalkozás, horgászverseny, Akváriumfestés vagy papírhajó verseny is, ahol kizárólag saját építésű hajókkal lehet indulni.

 

Programok a Közösségi térben 10-18.00 óra között:

 

Óriási Akváriumfestés – hogyan lesz a fejedből, kezedből hal az Akváriumban?

Élő Akvárium – halnézegető, magyar halak testközelben

Tudományos vizes játékok – kipróbálható kísérletek, érdekességek a vízzel, a vízben. Játssz tanulhatsz az akvárium professzorától.

Elektromos kishajó verseny - távirányításos hajókat Te is kipróbálhatod az akvárium medencéjében

Papírhajó verseny – saját készítésű hajóiddal indulhatsz a versenyen, amit a helyszínen is elkészíthetsz

Aranyhal Pecázó - horgászat  - értékes nyereményekkel

Aquarius – animátor -  az akvárium vizikirálya aki szerencsekerekével, célbadobójával várja a gyerekeket

Arcfestés

Üvegzenész – Sárközy József produkciója

 

Részletes program:

 

10.00 óra – Nyitás

10.30 óra – Az Aranyhal meséje – A Trambuin Színház előadása

11.30 óra – A Mono zenekar koncertje

13.00-14.00 óra – Ebédszünet

16.00 óra – Bognár Szilvia Csintekeringő koncert

17.00 óra – Családi táncház

 

Folyamatos programok a rendezvény napján:

10.00 – 18.00 óra Közösségi terek  és Kézművezés

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés