bezár
 

gyerek

2012. 07. 22.
Szülők tiltakoznak a rádió gyermekkórus karnagyának nyugdíjazása miatt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Rádió Gyermekkórusa tagjainak szülei tiltakoznak Thész Gabriella karnagy nyugdíjazása ellen.

prae.hu

A szülők az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben hiányolják a párbeszédet, mivel őket a döntéshozók közül senki nem kereste meg. Tudomásuk szerint a kórusnak otthont adó Kodály Zoltán Általános Iskola szülői munkaközösségének (szmk) elnöke személyesen is tárgyalt az MTVA-nak a gyermekkórus ügyében illetékes vezetőjével, azonban a szülők az elnököt erre nem jogosították fel. A közlemény szerint az szmk elnöke nem konzultált a szülőkkel, és az általa képviselt vélemény szöges ellentétben áll a szülők nagy többségének véleményével.

A szülők úgy vélik, hogy nyugdíjba vonulás helyett valójában Thész Gabriella hirtelen eltávolítása történt a gyermekkórus éléről. Közleményükben azt írják: "megdöbbenéssel és értetlenséggel fogadtuk a hírt, mert Gabi néni már készült a 2012/2013 évadra, konkrét felkérései, tervei voltak a kórussal".

"Thész Gabriella életművéhez, emberségéhez méltatlannak, és erkölcsileg elfogadhatatlannak tartjuk az eljárást, és tiltakozunk ellene" - olvasható a szülők közleményében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága július 16-án közölte, hogy két új karnagy kerül a Magyar Rádió gyermekkórusát eddig vezető, nyugállományba vonuló Thész Gabriella helyére, a posztra Matos Lászlót és Kabdebó Sándort kérték fel.

Az akkori közlemény szerint az MTVA szerződéskötés előtt áll a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskolával. Ez az intézmény biztosítja hosszú ideje a kórustag gyermekek zenei és iskolai képzését. Az együttműködés zavartalanságát a most létrehozandó Művészeti Tanács fogja biztosítani, amelynek az MTVA mellett tagja lesz az iskola igazgatója, a szülők és a diákok képviselője is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés