bezár
 

irodalom

2012. 06. 07.
Két Egér a Könyvhéten, Könyvhét a Két Egérben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Könyvhetet 2012-ben is programokkal, akciókkal és vasárnapi nyitva tartással ünnepli a Két Egér. A Könyvhét idején szombaton és vasárnap is (június 9. és 10.) 10-től este 7-ig nyitva lesz a Két Egér Könyvesbolt a Ráday utcában. A könyvheti újdonságaikról és programjaikról alább tájékozódhatnak

prae.hu

Lila fecske
1 610 Ft


„Piros dróton ült a fecske, / piros dróton lila folt, / mert a fecske lila volt.” Ismerősen cseng-bong Nemes Nagy Ágnes játékos gyerekverse. A klasszikussá vált kötet őszinte, szeretetteli sorait a mai gyerekek Molnár Jacqueline érzékeny illusztrációival ismerhetik meg.


Tücsök a Holdon
2 240 Ft


Tücsök a Holdon? Ki hallott még ilyet? Pedig igaz! A titokzatos holdbéli zenész történetét eddig csak Pipacsbirodalom apró lakói ismerhették. Most előttünk is megelevenedik ez a réges régi história. És miközben egy tücsökfiú a Hold sarlójára indul hegedülni, hogy elnyerje minden tücsöklányok legtücsökebbikének kezét, fény derül a tücsökmuzsika titkára is.


Rumini Ferrit-szigeten
2 475 Ft


Szegény Rumini már a történet elején pórul jár: egy rablóbanda támadja meg a Szélkirálynőt, amire egyedül ő vigyáz. Azonban a hajósinas a rakomány helyett a saját, varázstárgyakkal tömött zsákját őrzi. Persze a kapitányt ez nem hatja meg, Rumininek, Negró közbenjárására, el kell hagynia a hajót. De nem azért ő a legtalpraesettebb egér a világon, hogy lemaradjon a hajóútról: potyautasként szökik vissza, ami számos mulatságos bonyodalom okozója.


Bogyó és Babóca – Mese az elveszett nyusziról
2 600 Ft


Bogyó, Babóca és barátaik léghajózni indulnak. De Babóca kedvenc lila nyuszija kipottyan a léghajóból! Hiába keresi az egész erdő a nyuszit égen, földön, víz alatt, sehol sem találják. Babóca szomorúan tér lefeküdni. Még szerencse, hogy Bogyó nem hagyja annyiban a dolgot, és kifundálja a megoldást… Hogy mi az, kiderül Bartos Erika új, különleges bábkönyvéből.


Boribon házikója
1 425 Ft

Boribon elhatározza, hogy házikót épít. Először pokróccal leteríti az asztalt, aztán bevisz mindent, ami fontos neki. Csakhogy hamarosan vendégek érkeznek: Bence és Szuszi. És a sok minden mellé már nem férnek be a kuckóba! Ráadásul este el is kell pakolni a kuckót. De nem baj, hiszen másnap újra lehet építeni!


Focisták kézikönyve
1 610 Ft


Minden kisfiú focizik. És mind izgatottan várja a foci EB-t. De vajon tudják-e pontosan, hogy mi az a gólvonal? Hogy mikor jár szöglet, és hogyan kell szabályosan bedobni a labdát?


Liliputi trónkövetelők
1 755 Ft


Kiss Ottó rövid mesenovellái egészen különlegesek: abszurdak és ironikusak, mint egy felnőtt szöveg, ugyanakkor egyszerűek, akár az igazi gyermekmesék. Meghökkentő és továbbgondolásra érdemes történetek valódi gyerektémákról: repülő emberről, űrlényekről, királyokról, varázsbabszemekről, időutazásról, fociról – és persze még tanulság is kiolvasható belőlük.


Ütött az óra, Risto Rapper!
2 250 Ft


Risto Rapper egy tíz év körüli fiú, aki bohókás nagynénjével éppen új lakásba költözött. A fiú kedvenc időtöltése a dobolás és a rappelés. Az új környezetben a szomszédság megismerése és a beilleszkedés nem megy zökkenők nélkül, már csak azért sem, mert a házban nem mindenki örül Risto virtuóz dobszólóinak. Egy névtelen levélíró egyre fenyegetőbb hangú üzeneteket küldözget, gyanús idegenek érkeznek látogatóba, ráadásul valaki elrabolja a szomszéd bácsi kiskutyáját…


Labirintó
2 250 Ft


Létezik valahol egy vízi útvesztő: Labirintó. Titkát sokan próbálták már kifürkészni, de azok a kalandorok, akik nekivágtak hajóikkal a zegzugos csatornáknak, azóta sem tértek vissza a kikötővárosba. Hősünk, egy kissé elkényelmesedett királyfi, maga is szerencsét próbál: felcsap gondolásnak, vállalván, hogy utasokat szállít a szigetvilágban, s közben feltérképezi és meghódítja az ismeretlen vizeket. Csakhogy ez a mesterség nem olyan egyszerű ám: az utasok erősen próbára teszik a gondolás türelmét és találékonyságát.


Vándorlány és az elvarázsolt Kisváros
2 420 Ft


Vándorlány, Nagyfiú és az ikrek útnak indulnak egy autóval. Az ablakból egy villanásnyi időre Vándorlány megpillant egy csodálatos kisvárost. De hiába szállnak ki, nem találják az odavezető utat. Ráadásul a többieket gonosz varázslat zárja be az Ittfoglak fogadóba. Vándorlány egyedül indul útnak, hogy megtalálja Kisvárost, és kitalálja a titkát. Ebben segíti őt a Céklamadár és a fura íróremete, Cölöplény.


Aprótörpe indiánok
2 330 Ft

Az erdő mélyén egy kis indiánfalu húzódik meg. A wigwamok között gyufásdoboznyi indiánok gyűjtik a makkot, ülnek a tűz körül, és ünneplik minden hónapban a teliholdat. Ők az aprótörpe indiánok.
Közülük is a legbátrabbak a törzs legfiatalabb harcosai: Táncoló Pitypang, a vakmerő indiánfiú és Ásító Felhő, a bölcs indiánlány. Akár csípős bogarak, akár óriási bölények veszélyeztetik a falut, ők ott vannak, és hol csellel, hol jó ötletekkel megmentik társaikat.



3x1 család
1 700 Ft

Bruni vagyok, kilencéves, és valószínűleg nagyon furcsa. Ezt azért gondolom, mert ha valakinek az életemről meg a családomról mesélek, akkor kikerekedik az illető szeme, és illetlenül eltátja a száját a csodálkozástól. Múltkor lerajzoltam a családtagjaimat, és három külön rajzlapra kerültek, nehogy összevesszenek.



Kicsi, nagy
1 485 Ft


Miért jó kicsinek lenni és miért jó nagynak lenni? Ha nagy vagy, gyorsan tudsz futni, de ha kicsi, hamar kifáradsz. Viszont ha kicsi vagy, fel tudsz ülni a faágra, ha nagy vagy, letörik alattad. Agócs Írisz bölcs és derűs képeskönyve egy nagy elefánt és egy kis madár barátságáról, a szerző rajzaival.

Könyvheti megjelenés!


A hintarabló
2 330 Ft

Lilipótvárosban a hétköznapi utcákon beszélő kutyákkal, cipőtündérekkel, időrablógéppel és hintarablóval találkoznak a gyerekek. Persze ők ezen cseppet sem csodálkoznak, hiszen mi sem természetesebb gyerekfejjel, minthogy mesés lények népesítik be a várost. A három testvér minden rejtélyre fényt derít, minden elveszett tárgyat kinyomoz, miközben felfedezik Lilipótvárost és megismerkednek különös lakóival. Both Gabi első kötete természetesen hozza egységbe a város tereit a mese fiktív terével – mint három gyerek anyukája, és gyakorlott esti és nappali mesélő, izgalmas, kedves és olvasmányos meséket ad minden óvodás, kisiskolás kezébe.


Vadállatok a kabátzsebben
2 240 Ft


Nehéz dolog, ha az ember egyedül nevel egy óvodás kisfiút. Még nehezebb, ha az ember apuka. Mert nem csak melegszendvicset vagy ízletes halujjakat és más finomságokat kell előállítania vacsorára, ovis ünneplő ruhát kell vásárolnia a kinőtt helyébe, hanem még az esti mesét is neki kell kitalálnia.


Programok

Péntek (június 8.) 17.00h
Kettős könyvbemutató (és még valami!)


Tehát a két könyv bemutatója, 3 × 1 család, Vadállatok a kabátzsebben a Móra Könyvkiadótól.

És még... a Könyhét egész ideje alatt láthatók Molnár Jacqueline képei, melyek a (szintén a Móránál megjelent) Lila fecske című könyvhöz készültek.


Szombat (június 9.) 11.00h
Könyvheti könyvjelzőkészítés Papp Esztivel


Papp Esztivel sarokkönyvjelzőket készíthetnek a könyvheti Színes egérben a gyerekek. 

Érdemes a könyvhét alatt megnézni Holló Anna kiállítását (Fecni-Margó-Enigma avagy Vanília Poncsó) a Két Egér galériában!


Akciók

Két akció közül választhatnak a vásárlók a Könyhét ideje alatt:

1. Könyvheti és korábbi – korábbi és könyvheti: az akció lényege, hogy ha valaki vásárol egy a 2012-es könyvhétre megjelent könyvet, választhat a korábban megjelent könyvek közül egyet 20% kedvezménnyel. Továbbá, ha valaki bármilyen a könyvhétnél korábban megjelent könyvet vásárol, válaszhat egyet a a könyvhétre megjelentek közül 20% kedvezménnyel. Nem is olyan egyszerű, okosan kell mérlegelni, kinek mi a kedvezőbb.

2. Lengőteke: felidézik korábbi nagy sikerű akciójukat is, ha valaki inkább az ügyességére (és a szerencsére) bízná magát. Itt egyszerűen a ledöntött bábukra írt kedvezményt lehet kapni könyvre, játékra. (5-től akár 20% kedvezményig is el lehet jutni.)

A kedvezmények június 7-től (csütörtök) június 11-ig (hétfő) érvényesek.


További részletek és könyvrendelés itt:
http://keteger.hu/category/cimkek/konyvhet-2012
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés