bezár
 

irodalom

2012. 06. 07.
Megnyílt a könyvhét Debrecenben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Debrecen értékhordozó és értékteremtő a magyar kultúrában - mondta a város kulturális alpolgármestere az ünnepi könyvhét helyi megnyitóján csütörtökön.

prae.hu

Somogyi Béla utalt a 451 éves Alföldi Nyomdára, amely Európában egyedülálló módon, folyamatosan, jogfolytonosan működik a városban. Talán ennek is volt köszönthető, hogy egy 1870-es felmérés szerint az akkori Debrecen 70 ezer lakójának 60 százaléka írástudó volt, miközben az országos átlag 20 százalék körül lehetett - tette hozzá.

Tolnai Ottó Kossuth-díjas író személyes hangvételű írásának felolvasásával nyitotta meg hivatalosan is a 83. Ünnepi Könyvhét debreceni programjait.

A debreceni könyvünnepnek az idén első alkalommal a belvárosi Csapó utcai sétáló övezet ad otthont; a könyvsátrakban 13 kiadó kínálja újdonságait, de számos antikvárium is kitelepült a könyvutcába.

A megnyitót követően a könyvhét öt díszvendége - E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, Garaczi László költő, Marno János költő, Tolnai Ottó és Várady Szabolcs Kossuth-díjas költő - dedikálta műveit.

Este a Csokonai Színház Horváth Árpád Stúdiószínházában A szabálytalanság remekei címmel rendezik meg Tolnai Ottó estjét. Az íróval Szirák Péter irodalomtörténész beszélget.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés