bezár
 

irodalom

2012. 06. 07.
József Attila Kör Irodalmi Egyesület kiemelt programjai az Ünnepi Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
JAK-Piknik, Bérháztörténetek és Néma gyerek - a József Attila Kör programjai a Könyvhéten, a FUGÁban, a Margó Fesztiválon és a Könyvek Éjszakáján.

prae.hu

2012. június 8. (18:00)

JAK Piknik 2012 – „Zeneirodalom”

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) hagyományos könyvheti rendezvényét, a JAK Pikniket idén a Zeneakadémia Zeneszerzés Tanszékével közösen a FUGA, Budapesti Építészeti Központban (1052, Budapest, Petőfi Sándor u. 5.) rendezi meg 2012. június 8-án (péntek) 18.00.-tól.

A hagyományokhoz híven a JAK Pikniken bemutatásra kerülnek azok a fiatal tehetséges írók és költők, akiknek az első kötete a könyvhétre jelenik meg. Áfra János Glaukóma című verseskötetéhez, Bencsik Orsolya Akció van! és Berta Ádám Egon nem fáradt című novelláskötetéhez és Czapáry Veronika Anya kacag és című regényéhez a Zeneakadémia alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói: Lustyik Ákos, Bakk-Dávid László, Kovács Adrián és Mátyássy Szabolcs komponáltak vonósnégyesre rövid zeneműveket.

A JAK Pikniken elhangzó zenei alkotások nem klasszikus megzenésítések, hanem az irodalmi művek inspirálta zenei reflexiók. A közreműködő vonósnégyes tagjai, akik a műveket előadják: Oszecsinszki Román - 1. hegedű, Bodor Gábor – 2. hegedű, Apró Ágnes - brácsa, Balog Endre - cselló. Az első kötetes szerzők köteteiből Fekete Kata és Adorjáni Bálint színművészek olvasnak föl részleteket. Az est háziasszonya: Hercsel Adél.

Részletes programok itt:
www.jozsefattilakor.hu


2012. június 8. péntek (22:00)

Szomszédok - bérháztörténetek - Kis éji irodalmi túra a bérház mélyén (JAK All Stars a Margó Fesztiválon)
helyszín: Fogasház - Akácfa u. 51, Budapest VII. kerület

Mennyi élet és mennyi történet lapul egy bérház falai között? Kik éltek a gangról nyíló bérlakásokban, mi minden történhetett a szobakonyhák hűvösében, a hálók rejtekein?

A JAK All Stars, vagyis a József Attila Kör szerzői arra tesznek kísérletet, hogy egy-egy megadott évszám alapján rekonstruálják a helyszín titkos történetét, fogadott házmesterünk elemlámpával kísér végig a lakásokon, melyekben egy-egy író mesél, és elevenít fel karaktereket, élethelyzeteket, sorsfordulókat az elmúlt 100 pesti évből.

Felolvas: Erdős Virág, Garaczi László, Maros András, Nemes Z. Márió, Papp Sándor Zsigmond
Házmester: Scherer Péter

További részletek:
www.margofeszt.hu
www.fogashaz.hu

2012. június 9. (20:00)
„Néma gyerek” - örömzenés felolvasás a Könyvek Éjszakáján

A 2012-es Ünnepi Könyvhétre a József Attila Kör ezúttal nem csak hagyományos, éves Piknikével készül, idén első alkalommal ugyanis megrendezésre kerül a „Néma gyerek” koncert és zenés felolvasás június 9-én, a Könyvek Éjszakáján este 20:00 órai kezdettel a Vörösmarty téren. A rendezvény célja a zene és a különböző szöveg-stílusok „közös nevezőre hozása”, vagyis nem más, mint az írott, élő szó ünneplése. Zenei házigazdánk, az Elefánt zenekar tagjai mellett fellépők lesznek a hip-hop és slam poetry kiváló képviselői, valamint természetesen több JAK-os szerző is. Főszerepben pedig mindvégig a szöveg, a szövegelés, a vers, a ritmus, a szó szabadsága – és persze főleg a zene.
Az estet a MASZRE és az NKA támogatja.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés