bezár
 

irodalom

2012. 06. 04.
Könyvhét: sok program Balatonfüreden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gazdag programokkal várja a balatonfüredi önkormányzat a könyvhét látogatóit; a sorozathoz a kistérség is csatlakozik.

prae.hu

Simon Szilvia közművelődési referens az MTI-nek elmondta, hogy a programok már kedden elkezdődnek a könyvtárban, ahol egyebek között Történetek rosszcsontokról és másokról címmel Finy Petra költő mutatkozik be, és beszélgetést tartanak a Balaton-felvidék egyedi tájértékeiről.

A Fiatal Írók Szövetségének irodalmi programját Alternatív magyaróra kommandó az iskolákban címmel szerdán mutatják be, csakúgy mint Lakatos Istvánnak, Az Év gyermekkönyve szerzőjének Dobozváros című könyvét. Ezen a napon irodalmi estet rendeznek Petrőczi Évával, ahol a Balaton-Adria napló-t (a Tempevölgy könyvek sorozat legújabb tagja), valamint a Könyvecske a házasság és a válás keresztényi módjáról Tarpai Szilárd András XVII. századi prédikátor őszinte, itt-ott humoros művét mutatják be a Ferencsik János Zeneiskolában.

Csütörtökön a Füredi História című helytörténeti folyóirat legújabb számával és a Történelmi levegő című színházi antológiával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Miroslav Krleža. A magyarul tudó horvát klasszikus címmel a horvát író, drámaíró, költő kiállítását pénteken nyitja meg Dömölky János filmrendező a Kisfaludy Galériában.

A füredi könyvhét hivatalos megnyitója 18 órakor kezdődik a Vaszary Villa Széchenyi termében, ahol Buda Ferenc Kossuth-díjas költő a díszvendég, meghívott Halász János, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára, Ágh István Kossuth-díjas költő, Serfőző Simon József Attila díjas-költő, író.

A balatonfüredi programsorozathoz csatlakozik a kistérség is: Zánkán csütörtökön a Középkori várak a Bakonyban és a Balaton-felvidéken és a Középkori templomok a Balaton körül című műveket mutatják be a községi könyvtárban, Balatonakalin vasárnap És nálatok...? - a határokon túli kortárs irodalmi tendenciákról, jellegzetességekről - vajdasági szerzők mutatkoznak be a polgármesteri hivatalban.

Ugyanitt A Sikoly az egyik legjelentősebb vajdasági irodalmi-művészeti folyóiratról is szó lesz, amelynek főszerkesztője Sándor Zoltán és szerkesztője Csík Mónika átfogó képet ad a vajdasági magyar irodalomról a fiatal generáció tekintetében.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés