bezár
 

irodalom

2012. 06. 01.
A Partvonal Kiadó kiemelt bemutatói a 83. Ünnepi Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Partvonal Kiadó újdonságai és bemutatói a 83. Ünnepi Könyvhéten: Alberto Moravia Lázadás című regényének magyarországi ősbemutatója és Gombos Edina Első naplóm című interaktív gyereknaplójának bemutatója.
Gombos Könyvek
Gombos Edina: Első naplóm
Illusztrálta: Groos Zselyke


Első naplóm a Könyvhéten:

2012. jún. 9. szombat, 12 óra, Vörösmarty téri gyerekszínpad
Gombos Edina Első naplóm című interaktív gyereknaplójáról beszélget a szerzővel és a naplót "tesztelő" gyerekekkel a Nők Lapja riportere, Koronczay Lilla.

2012. jún. 9. szombat, 17 óra, Partvonal/Gombos, 4. sz. pavilon: Gombos Edina dedikálja az Első naplóm című könyvet

2012. jún. 9. szombat, 17 – 19 óra, Partvonal/Gombos, 4. sz. pavilon: "Ez a könyv neked készült, rólad szól!"
Gyerekprogramok 7-12 éveseknek Gombos Edina vezetésével, a könyvhöz kapcsolódó ajándékokkal. Minden bátor iskolás "Napló Banda" tollat és matricakészletet kap ajándékba!

Az Első naplóm egy interaktív gyereknapló, mely speciálisan a kisiskolás korosztálynak szól. A frissen írni és olvasni tudó gyerekben buzog az önkifejezés vágya, játékos kérdésein és feladatain keresztül az interaktív gyereknapló ennek enged teret. Színezd, vágd, ragaszd be, írj vagy épp folytasd a rajzot – ilyen és ehhez hasonló kalandok várják a gyereket a könyvben. Itthon eddig hiányzott, külföldön viszont rendkívül népszerű ez a műfaj, melyre Gombos Edina hívta fel a kiadó figyelmét, és vitte végig a koncepciótól a szerkesztésig a vele való munkát.

"Kisiskolás vagy? Gyorsan kapj elő tollat, ceruzát, mert amit a kezedben tartasz, nem más, mint az első igazi naplód! Egy olyan könyv, amelybe – most hogy már gyerekjáték neked az írás ‒ mindent lejegyezhetsz. Titkos gondolatokat, tapasztalatokat, élményeket, érzéseket, vágyakat és célokat. Ebben a színes albumban megörökítheted életed minden pillanatát, jót és rosszat egyaránt, és ezeket emlékként őrizheted, hogy később, felnőttként rácsodálkozhass arra, milyen is voltál hét-tizenkét évesen. Vicces, rosszcsont, könnyen barátkozós vagy inkább csendes, érzékeny, sokat gondolkodós? Arra biztatlak, hogy tedd barátoddá ezt a könyvet, és igazi jó gazdájaként őszintén és bátran írj bele magadról, a családodról, a barátaidról, suliról, hobbidról, egyszóval mindenről. Ismerd meg a Napló Banda tagjait, és rajzolj, színezz, olvass, ragasztgass együtt velük! Nudli egy sportos, vagány fiú, aki mindig kapható egy kis mókára. Molya kissé okostojásnak tűnik, de az eszessége még neked is jól jöhet. Zsebi pedig egy igazi elvarázsolt, álmodozó figura, aki veled együtt csodálkozik majd rá mindenre. Rájuk mindenben számíthatsz! Ez a kincsekkel teli könyv segítségedre lesz a hétköznapokban és emlékezetessé teszi a szünidőket.

3, 2, 1, és kezdheted!"

Gombos Edina


Megjelenés ideje: 2012-06
ISBN: 9789639910904
96 oldal kemény fedél
Bolti ár: 2990 Ft


Partvonal Szépirodalom
Alberto Moravia: Lázadás


Könyvbemutató a Könyvhéten
2012. jún. 11. hétfő, 18 óra – Olasz Kultúrintézet
A Könyvhét kísérőprogramja


A beszélgetés résztvevői:
  • Dr. Madarász Imre (az ELTE és a Debreceni Egyetem olasz tanszékeinek oktatója, kutató, műfordító)
  • Dr. Szkárosi Endre (az ELTE olasz tanszékének oktatója, avantgárd-kutató, előadóművész)
  • Matolcsi Balázs (a kötet fordítója, az est moderátora)

Moravia 1978-as, a magyar olvasók számára eddig ismeretlen regényében egy csodaszép és mindenre elszánt fiatal lány, Desideria mondja el megvilágosodásának történetét. Egy bizonyos belső hangról mesél, melynek hatására a lopástól, a prostitúciótól, az orgiáktól, de még az emberrablástól vagy a vérfertőzéstől sem riad vissza. Ez az emberi társadalom alapértékeit kikezdő lázadás eleinte csak mint terv él a lány bensőjében, idővel azonban nekilát a megvalósításnak is…

Pokol, egyes szám első személyben, Támadás a cenzorok ellen, A gyilkos ideológia, Moravia belső forradalma – ilyen és ehhez hasonló főcímek jelentek meg Moravia regényéről a korabeli sajtóban. A kitüntetett figyelem nem ok nélküli, hiszen a Lázadás Moravia legmozgalmasabb, legszókimondóbb és legmegosztóbb regénye. Az írótól megszokott igényes irodalmi nyelvet ugyanis durva, obszcén kifejezések tarkítják, és a formabontó stílus heves érzelmeket váltott ki a mélyen vallásos, puritán olasz olvasóközönségből. A regényre a megjelenést követő időszakban kritikák özöne zúdult: az "új hullám" támogatói harsányan ünnepelték, a konzervatívabbak értetlenkedtek.

A Lázadás igazi botránykönyv, mely senkit sem hagy közömbösen, és még ma, több mint harminc év távlatából is mély érzéseket vált ki az olvasóból.

Megjelenés ideje: 2012-05
ISBN: 9789639910911
Fordító: Matolcsi Balázs
416 oldal kemény fedél, védőborítóval
Bolti ár: 3490 Ft

http://partvonal.hu


prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés