bezár
 

irodalom

2012. 06. 01.
A Kolibri Kiadó újdonságai a 83. Ünnepi Könyvhéten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kolibri Könyvkiadó gyermek és ifjúsági kiadványokkal jelentkezik az Ünnepi Könyvhétre. Mert, ahogyan a mottójuk is mondja, "olvasni gyerekjáték".

prae.hu

Kun Fruzsina:
Arcok – Színes világok

A Színes világok vagány könyvsorozatában játékosan tanulhatunk az érzésekről, formákról, az ellentétekről és a számokról is. A gyerekek kezébe illő, művészi kötetben Kun Fruzsi ismerős helyzeteken keresztül ismerteti meg a legkisebbekkel az alapvető emberi érzéseket. A nagyobbak pedig saját érzéseik megfogalmazásához is segítséget kapnak a csupa nagybetűvel írt kérdésekkel.

165x165 mm, 32 oldal, 990 Ft


Kun Fruzsina:
Formák – Színes világok

A Színes világok vagány könyvsorozatában játékosan tanulhatunk a formákról, az érzésekről, az ellentétekről és a számokról is. A gyerekek kezébe illő, művészi kötetben Kun Fruzsi ismerős helyzeteken keresztül ismerteti meg a legkisebbekkel az alapvető formákat. A nagyobbakra nehezebb feladatok várnak: számolás, összefüggések keresése és a csupa nagybetűvel írt egyszerű szavak olvasása mind örömforrás lehet.

165x165 mm, 32 oldal, 990 Ft


Jeney Zoltán:
Rév Fülöp

Balatóniában, a lovagok, fajszok és miabigyóiak földjén sötét idők járnak: Csobánc király és az egész birodalom segítségre szorul.
Akarattya hercegnő tanácsait követve Rév Fülöp útra kel, és kezdetét veszi a kaland…

A5 (138x196 mm), 256 oldal, 2990 Ft


Vidra Gabriella:
A labirintus titka – A Tudás könyvei 2.

Te kiigazodnál egy egyiptomi sírkamra labirintusában? Ha az életed múlik rajta, meg tudnál oldani egy nehéz matekfeladatot a Rhind-papiruszon? Szerinted mennyi idő 46.000 liter vizet kimerni a tűző napon? A négy kamasz, Krisztián, Orsi, Zsófi és Barna ismét útra kel, hogy megküzdjön Mar-Törrel. Ezúttal Afrikában teljesítik kalandos küldetésüket, III. Amenemhat fáraó korában. Otthon azonban hiba csúszik a számításba, és váratlanul a középkori Magyarországra kerülnek, ahol tanúi lesznek egy híres magyar-török párviadalnak, és találkoznak Tinódi Lantos Sebestyénnel is. Egy szereplő meghal, egy másik viszont színre lép, mert a küzdelem nem ér véget...

B5 (152x226 mm), 390 oldal, 3490 Ft



Peter Knorr – Doro Göbel:
Rejtvényes vakáció a világ körül (foglalkoztató)

Böngéssz, nyomozz és oldj meg rejtélyeket a világ legkülönbözőbb pontjain! Legyen az úti cél akár a csodás Róma, a szeretett Budapest, a távoli Mexikó, vagy a rejtelmes Lofot-szigetek, amerre a Kofferes család jár, ott mindig történik valami. És mégis folyton azt kutatjuk: merre lehetnek? Milyen kalandba keverednek Párizsban, a Louvre-ban? Kivel szambáznak Brazíliában? Ki csókolhatja meg a törzsfőnök lányát a Csendes-óceán egyik aprócska szigetén? 13 bőrnadrágot keresünk velük Tokióban, 26 elgurult sajtgolyót hajkurászunk Amszterdamban, 23 vőlegény cilinderét próbáljuk visszaszerezni a kínai nagy fal tövében. De kaméleondodók és tüskés ördögök, na meg rózsaszín pudlik is elbújtak a több mint 30 rejtvényképen, arra várva, hogy felfedezzétek őket. Segítsetek a Kofferes családnak: utazzatok és töprengjetek velük, legyetek ti is részesei a rejtvényes föld körüli utazásnak!

164x213 mm, 96 oldal, 2490 Ft

http://www.facebook.com/kolibrikiado


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés