bezár
 

gyerek

2012. 05. 31.
Gyerekirodalmi melléklet indul a Narancsban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az évente kétszer jelentkező melléklet célja egyrészt az olvasók orientálása a gyermek- és ifjúsági irodalom rengetegében, másrészt a kapcsolódó társadalmi-pedagógia kérdések feltérképezése és elemzése.

prae.hu

A melléklet állandó része lesz  a Minimum tizenegyes! elnevezésű szépirodalmi sikerlista mintájára létrehozott Maximum tizenegyes! gyerekirodalmi toplista, melyet a témában jártas szakértők (pedagógusok, irodalomkritikusok) szavazatai alapján állítanak össze a lap munkatársai.

Az érdeklődők ezenkívül találnak majd gyerekkönyvekről szóló kritikákat, a témához kapcsolódó interjúkat, riportokat (például az iskolai oktatás és a kortárs irodalom kapcsolatáról vagy az olvasóvá nevelés lehetőségeiről) és elemző esszék, a hazai kortárs gyerekirodalmat a külföldi példákkal összevető tanulmányok is születnek majd.

A legfrissebb szám gyerekirodalmi mellékletéről a Narancs oldalán találhatók további részletek.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés