bezár
 

gyerek

2012. 05. 16.
Vajdasági magyar gyerekek sikere
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeresen szerepeltek a vajdasági gyerekek Csehországban a Lidicei Nemzetközi Rajzpályázaton, amelyet 40. alkalommal rendeztek meg a német náci csapatok által 1942-ben meggyilkolt gyermekek emlékére.

prae.hu

A hagyományos kiállításnak évente változik a témája, az idén a színház, a báb és a tündérmese volt a téma a cseh animációs filmművészet létrejöttében úttörő szerepet játszó Jirí Trnka születésének századik évfordulója alkalmából.

Fődi Éva, a Vajdasági Gyermek és Ifjúsági Rajzközpont (VGYIR) vezetője a Magyar Szó című napilapnak elmondta, hogy mintegy száz munkát küldtek el a jubileumi pályázatra, többen dicséretben részesültek, és több év szünet után érmet is sikerült szerezni.

A sokoldalú tehetségét már több ízben bizonyító kilencéves újvidéki Németh Andrea, a mARTa Képzőművészeti Műhely növendéke munkáját éremmel jutalmazták Lidicében. A díjazott pályázók között van a hatéves szabadkai Grubanov Dorottya is, aki az EmArt Stúdió egyik legfiatalabb tehetsége.

A lidicei pályázatra több mint 26 ezer munka érkezett, Szerbiából 277. A pályázatra 4–16 éves gyermekek munkáit várták. Az alkotásokból május 30-án kiállítás nyílik a csehországi településen, amely október 31-ig lesz látható.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés