bezár
 

irodalom

2012. 04. 20.
Új Csoóri Sándor-kötet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Többek között Csoóri Sándor verseskötetével mutatkozott be pénteken a Nap Kiadó a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

prae.hu

Az eseményre hivatalos volt Csoóri Sándor is, aki azonban - mint azt Sebestyén Ilona, a kiadó alapító főszerkesztője elmondta - hat hete combnyaktörést szenvedett, és ezért nem tudott eljönni. Reményeik szerint azonban a rehabilitációt követően a könyvhéten már jelen lehet az idén Kossuth Nagydíjjal kitüntetett író.

Gróh Gáspár, a kiadó irodalmi vezetője Csoóri Sándor most megjelent, Már én se volnék című kötetét bemutatva kiemelte, hogy az alkotó költészetében a szerelem témaként folyamatosan jelen van, fontos élmény.

Sajátos, szerelmen túli szerelmi költészetről van szó, amelyben világnézetté, életbölcsességgé párolódik az élet talán legintenzívebb érzelmi alapvetése - fogalmazott Gróh Gáspár.

Hozzáfűzte, hogy a kötet egy termékeny kapcsolat tükre, az abban szereplő versek a magyar szerelmi költészet József Attila Ódájával bekövetkezett paradigmaváltása után született művek sorába illeszthetőek.

"Csoóri Sándor a mi korunkban az a költő, aki újra tudta fogalmazni a szabadság és a szerelem élményét" - hangsúlyozta Gróh Gáspár.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés