bezár
 

irodalom

2012. 04. 19.
"Sosem veszítem el a reményt" - Megjelent Paulo Coelho Mint az áradó folyó című új kötete
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Athenaeum Kiadó ajánlata a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmából: Paulo Coelho Mint az áradó folyó című regénye.

prae.hu

Mint az áradó folyó
Fordította: Nagy Viktória

Életünk olyan, mint egy hol lassan és méltóságteljesen hömpölygő, hol vadul áradó folyó. E kötet lapjain Paulo Coelho élete folyójának egy-egy szakaszán folytatott elmélkedéseit osztja meg olvasóival.

A gyűjtemény hosszabb s rövidebb lélegzetű írások füzére, melyek gondolkodásra késztetnek az életről, a halálról, a választás szabadságáról, az elvesztett és a megtalált szerelemről. Egyik történet humoros, a másik komoly, de mindegyik azt kutatja, milyen igazán élni. Arra biztatnak, hogy igyekezzünk álmainkat életünk valóságává tenni, s a Személyes Történetünket soha ne veszítsük szem elől.

Terjedelem: 256 oldal
Méret: 155 x 195 mm
Kötés: keménytábla védőborítóval
Ára: 3490 Ft
ISBN 978 963 293 202 6



Részlet a kötetből

"Egy előadás előtt

Egy kínai írónő és én az amerikai könyvkereskedők találkozóján készültünk beszédet tartani. A nő rettentően ideges volt, és azt mondta nekem:
– Közönség előtt beszélni eleve nagyon nehéz, hát még ha idegen nyelven kell magyarázni a könyveinket!
Megkértem, hogy hagyja ezt abba, mert én is ideges leszek, hiszen az ő problémája az enyém is. Egyszer csak hátrafordult, elmosolyodott, és halkan idesúgta:
– Minden rendben lesz, ne aggódjon. Nem vagyunk egyedül. Nézze csak, mi a neve a mögöttem ülő hölgy könyvesboltjának.
A hölgy kitűzőjén ez állt: „Egyesült Angyalok Könyvesboltja”. Mindketten nagyszerű előadást tartottunk a könyvünkről, mert az angyalok megadták nekünk azt a jelet, amire vártunk."



Paulo Coelho

Paulo Coelho napjaink egyik legkedveltebb írója. Könyvei több mint 168 országban 73 nyelven jelentek meg, és 140 millió példányban keltek el. 2002 óta a Brazil Irodalmi Akadémia tagja. Számos rangos nemzetközi elismerésben részesült: a Világgazdasági Fórum Kristály-díjával és a Francia Nemzeti Becsületrend Lovagi címével is kitüntették. 2005-ben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként a Budapest Nagydíjat is átvehette. 2007 óta az Egyesült Nemzetek békenagykövete. A legtöbb nyelvre lefordított könyv szerzőjeként bekerült a Guinness-világrekorderek közé.

Az Athenaeum Kiadónál megjelent művei
Veronika meg akar halni (2001), Az alkimista (2002), Az ördög és Prym kisasszony (2002), A Piedra folyó partján ültem és sírtam (2003), Tizenegy perc (2004), Az alkimista - Díszkiadás (2004), A Zahir (2005), A zarándoklat (2005), A portobellói boszorkány (2007), A fény harcosának kézikönyve (2008), A győztes egyedül van (2009), Brida (2010), Alef (2011), Mint az áradó folyó (2012)

Hangoskönyvek
Az alkimista (2005), A portobellói boszorkány (2007), A Zahir (2007), Tizenegy perc (2007)

Paulo Coelho életrajza
Fernando Morais: A Mágus (2008)

www.athenaeum.hu


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Horváth Iván (1948-2024)
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés