bezár
 

irodalom

2012. 04. 10.
A Pagony könyvei és programjai a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Könyvfesztiválra a kicsiknek és a nagyoknak is sok-sok kiadvánnyal készül a Pagony, a programokról és az újdonságokról alább olvashattok.

prae.hu

Gévai Csilla: Holdfényszüret

"Gévai Csilla lírai és mégis humoros meséiben különleges barátságok köttetnek. Találkozunk például Flórával és a barátjává fogadott szentjánosbogárral, akik meglesik a felnőttek álmait. Simi, miközben szivárványos képet rak ki kincseiből a játszótér olvadt aszfaltjába, megismerkedik egy valódi szivárványkutatóval. Vendel bácsi régi-régi fodrászüzletét unokája, Blanka és egy különös madár virágoztatja fel újra. És megismerjük Csengő nénit, a fogatlan balerinát is, akinek rózsaszín vattacukorból van a kontya, és gőzfürdőbe jár a barátnőivel és Csibivel.

Az elfeledett boltok, a játszóterek, fürdők és bérházak hangulatát idéző lírai, de egyben humoros meséket nagyszülőknek és nagyobb unokáiknak közös olvasásra is ajánljuk."

Itt találod a téli mesét!

A Könyvfesztiválon április 21-én, szombaton 12 órakor lesz dedikálás, játék, mesélés és alkotás Gévai Csillával.


Finy Petra és Gyöngyösi Adrienn: Seprűsrác meséi

"Rufusz Rafaelt már mindenki ismeri. Ő az, aki életre keltette Lámpalányt, amikor félt a sötétben, és Bögreurat, ha nem ízlett neki az étel. Mostanában viszont sokat rosszalkodik: elkódorog, verekszik, csúfolódik, veszekszik a testvérével, és emiatt bizony gyakran kerül büntetésbe. Persze ahogy Rufusz Rafael szüleit ismerjük, nem átlagos büntetést gondoltak ki a fiuk számára: a kisfiúnak ki kell sepernie magából a rosszaságot. De Rufusz Rafael mindezt nem egyszerű seprűvel teszi, hiszen a kusza végű cirokbotot bármikor könnyedén Seprűsráccá változtathatja. Olyankor pedig ez a rasztahajú, színes hajpántos, mindenben viccet kereső Seprűsrác mesél neki rosszcsontokról.

A rövid szövegek minden nagyobb óvodásnak szerethető módon segítenek a feszültségeket feldolgozni."

Seprűsrác most a kalapácsfejűekről mesél neked.

A Könyvfesztiválon április 21-én, szombaton 12 órakor lesz dedikálás, vetítés, mese Finy Petrával, Gyöngyösi Adriennel.


Szabó Borbála és Rácz Nóra: Átváltozott gyerekek

"Egy igazi, játéktól és veszekedéstől hangos, mai nagycsaládba csöppensz. Anyának mindig ezer a dolga, apa folyton a munkahelyén van, Miklós vonatmániás, Kamilla a barbik rabja, a kis Tamáska meg mindenki kedvence. A gyerekek rettentően szenvednek, ha netán nem teljesül minden kívánságuk, és azt hiszik, jobb a felnőtteknek – hát átváltoznak! Ebből persze fergeteges helyzetek kerekednek ki. A kötet öt meséjében mindig átváltozik valaki: a játékok életre kelnek és megmentik a gyerekeket a gonosz mindent megetető Éhezőtá Boristól, Miklós zsúrján a mérnök urak, azaz a kisiskolás baráti társaság a Titanicon jár és rejtélyeket fejt meg pincében és telefonon. A színházban pedig – micsoda véletlen! - nekik kell beugrani a Diótörőbe a színészek helyett.

Mulatságos és konfliktusos hétköznapok egy háromgyerekes családról, ahol mindig átváltozik valaki. Álom, képzelet és valóság egymásba gubancolódik ebben az egész családnak szóló fergeteges olvasmányban."

Ízelítő a könyv hangulatához Szabó Bori netnaplójából.

A Könyvfesztiválon, április 21-én, szombaton 17-18-ig Szabó Bori előadja a könyv egyik meséjét, miközben Rácz Nóra előttetek rajzolja meg hozzá a képeket! Utána beszélgethettek a szerzővel a meséről.


Tasnádi István és Herbszt László: A kőmajmok háza

"Két fiú története két különböző korból. 2012 - Kornél tíz év körüli, asztmás fiú, egyedül él az anyjával egy pesti bérházban. Apját nem ismeri. A nyári vakáció ideje alatt összeismerkedik egy különös lánnyal, aki folyton mágikókról, nyambikvarákról, peritonokról és egyéb furcsa lényekről beszél. Kornél nem igazán hiszi el, amiket Iza mond, de az események meglepően igazolják a kislányt. 1982 - Gyuri tizenkét év körüli, vagány és nyughatatlan srác, nem igazán találja a helyét a világban. Nagyszüleinél, egy pesti bárházban tölti a vakációt, leginkább barátjával, a házban lakó Tomival ütik el az időt. Együtt csavarognak a nyolcvanas évek Budapestjén: beszöknek a moziba, késő este érnek haza, a vágányok között mászkálnak.

A két fiú története a könyv végén összefonódik. Hogy hogyan, az kiderül az egy szuszra olvasható ifjúsági regényből, amelyben minden részlet egy nagy kirakós darabja. Egy könyv apáknak és fiúknak."

Ismerd meg a mágikók házát!

Keresd az alkotókat a Könyvfesztiválon április 21-én, szombaton 17-18-ig, lesz dedikálás, beszélgetés, felolvasás.

Itt találod az összes tavasszal megjelenő Pagony könyvet.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés