bezár
 

gyerek

2012. 03. 17.
Halász János: kecskeméti nemzetközi gyermektalálkozó a város összefogásával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Kecskeméten július 8-a és 15-e között rendezendő 12. Európa Jövője Gyermek- és Ifjúsági Találkozó a város legnagyobb részének összefogásával valósul meg, ezzel mintát mutat a hasonló kezdeményezéseknek - mondta Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Kecskeméten sajtótájékoztatón.

prae.hu

Más városok, amelyek gondolnak hasonló programra - ha nem is épp ilyenre -, éljenek azzal a lehetőséggel hogy van egy jól kigondolt, jól működő minta - hangsúlyozta Halász János, aki elvállalta a Csiperó fesztiválként ismertté vált rendezvény fővédnökségét.

Az államtitkár a 22 éves múltra visszatekintő gyermektalálkozó nagy értékének nevezte azt, hogy olyan program, amelyben a diákok és szülők önkéntes alapon segítenek, dolgoznak.

A tartalom is érték, amely nemcsak a kölcsönös vendéglátást jelenti, hanem vendégként egy olyan produkciót kell biztosítani, amely a nemzet valamilyen speciális programját bemutatja - fogalmazott Halász János.

Az államtitkár jelezte: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium külön keretből 12 millió forinttal támogatja a fesztivált.

Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke, a programsorozat elindítója elmondta: ebben az évben várhatóan 20 országból 1500-1800 fiatal érkezik Kecskemétre.

Az egyesület elnöke szerint politikai célja is van a találkozónak, mert azt remélik, hogy hozzájárul ahhoz, hogy "szűnjön meg az európai nemzetek között a mai napig érzékelhető "szörnyű feszültség".

Farkas Gábor hangsúlyozta: a Csiperó szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a határon túli magyar gyerekek meghívására.

Elmondta, hogy ebben az évben különleges fellépői is lesznek a rendezvénynek: a Szentegyházi Gyermek-filharmónia 150 fős kórusa és zenekara érkezik három napra Kecskemétre. A Székelyudvarhely és Csíkszereda között található 8 ezres lakosú település kórusa európai turné során érkezik a Csiperó fesztiválra.

A kórustagok ellátását, vendéglátását és fellépéseit - a fesztivál törtében először - egy diákmenedzsment, a Katona József Gimnázium 15 diákja vállalta. Farkas Gábor kiemelte, a 150 fős csoporttal kapcsolatos minden feladat a diákokra hárul: a kapcsolatfelvétel, utaztatás, szállás, a fellépések koordinálása, a helyi programok szervezése.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés