bezár
 

gyerek

2012. 03. 12.
Befejeződött a Budapest titkai versenysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest titkai elnevezésű, tavaly májusban elindított tájékozódási versenysorozat hétfői, utolsó eseményén a Fővárosi Állat- és Növénykertben tizenhárom iskola több száz diákja ismerkedett meg az Állatkert legnépszerűbb lakóival.

prae.hu

A Városligetben már jártak a gyerekek: a Vajdahunyadvárban és a Közlekedési Múzeumban, a Millenniumi Városközpontban, a Margitszigeten, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben és a Budai Vár nevezetességeit is felfedezték - tájékoztatta az MTI-t Gulyás Erika az Európai Unió támogatásával megvalósult projekt kommunikációs munkatársa. Az Állatkert ingyenes belépőjegyekkel járult hozzá a főként hátrányos helyzetű gyerekek ismereteit gazdagító programhoz.

Látás-, hallás, és mozgássérült diákok is indultak a négy korcsoportban megrendezett versenyeken a nagycsoportos óvodásoktól a végzős középiskolásokig.

A vetélkedők mellett a fiatalok iskolai szakkörökön sajátították el a tájékozódás alapjait, majd osztályukkal visszatértek a felkeresett kulturális intézményekbe. Nemcsak a versenysorozat résztvevői fedezhették fel a Művészetek Palotája (MÜPA), a Ludwig Múzeum, a Közlekedési Múzeum vagy a Nemzeti Színház rejtett értékeit, hanem sok iskolatársuk is most először jutott el a főváros legnevesebb kulturális intézményeibe.

A városi tájékozódási futás teljes programját a Zöldpont Egyesület és Szerkesztőség dolgozta ki a Budapesti Tájfutó Szövetség és a Zöldgömb Sport Klub támogatásával - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
gyerek

Családi program 2024. június elsején
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés