bezár
 

gyerek

2012. 02. 12.
Budapesti Farsang és Karnevál a Mezőgazdasági Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Divatbemutató, maszkkészítés és maskarák felvonulása is szórakoztatja az érdeklődőket a Budapesti Farsang és Karnevál elnevezésű rendezvényen a Mezőgazdasági Múzeumban február 18-án.

prae.hu

A múzeum épületében a Lázár Vilmos Általános Iskola Hangya Banda színjátszó csoportjának előadása és a különleges maskarák felvonulása mellett bohóc parádé, a Buborék együttes koncertje és karneváli jelmezek divatbemutatója várja a közönséget. A Kenderkóc Népi Játszóház segítségével a résztvevők kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, készíthetnek a többi között busóálarcot, karneváli maszkot és farsangi zajkeltő eszközöket - olvasható a múzeum honlapján.

A Vadászati kiállításon a preparátori munkáról és a vadászatról hallhatnak az érdeklődők, a Vajdahunyadvárban és környékén vártörténeti sétát tehetnek, emellett megtekinthetik A magyar mezőgazdaság története a kezdetektől 1945-ig és A ló - Nemzeti lókiállítás című tárlatokat.

A Farsangoló játszóházban dalolós, mesés hagyományőrző bemutatók, farsangolás, fonójáték, fonalgombolyítás, sodrás, szövés, körmöcskézés és közös kiszebábkészítés szórakoztatja a vállalkozó kedvűeket.

Népi hangszeres énekkel kezdődik a szalma Fassang Jancsi formázása, öltöztetése Keresztes Nagy Árpád regős-énekmondó közreműködésével 15 órától, 17 órától pedig síppal, dobbal, dudával, vidám rigmusokkal kergetik el a telet, majd "elsiratják" és elégetik Fassang Jancsit Kertész József gazda és Nelli gazdaasszony segítségével.

A gólyalábasok felvonulása és a tűzshow után látható a zenés-táncos karneváli gálaműsor, amely fáklyás menettel zárul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés