bezár
 

gyerek

2012. 02. 15.
Itt a farsang, áll a bál, itt az Állatkarnevál! – Játék Csimota-könyvekért
Beküldési határidő: 2012. február 29.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Csimota Kiadó tavaly jelentette meg Marianne Dubuc lapozóját, az Állatkarnevált, melyben farsang alkalmából az állatok kipróbálhatják, milyen egy másik állat, vagy akár egy mesebeli szereplő bőrébe bújni. De nem csak itt bújkálnak állatok! A Lássuk a medvét! című papírszínházban egy jegesmedve rejtőzik el minden oldalon. Molnár Olga formabontó könyvében pedig pontokból, görbékből és egyenesekből álló rajzokat láthatunk, amelyek hol egy tárgyat, hol természeti jelenséget vagy éppen egy állatot rejtenek. Ha szeretnéd megnyerni a fent említett könyveket, játssz velünk!

Az alábbi három kérdésre várjuk a helyes válaszok betűjelét e-mailben a prae.hu.jatek@gmail.com címre. A tárgy mezőbe írd be: ÁLLATKARNEVÁL!

A levélben add meg nevedet és telefonszámodat, hogy biztosan sikerüljön értesítenünk, ha nyertél. A beküldési határidő 2012. február 29. A helyes választ beküldők közül öt nyertes sorsolunk ki, akik a játékban szereplő három könyv közül kettőt választhatnak maguknak. A könyvekről részletes információt a kérdések után találtok.
 

prae.hu

1. Az Állatkarnevál című könyvben láthatunk zsiráfnak öltözött flamingót, zebrának öltözött tacskót, sőt báránybőrbe bújt tigrist is. Íme a díszes társaság. De vajon minek öltözött az oroszlán?


Kattints a képre, hogy jobban lásd!


a, bádogembernek
b, elefántnak
c, orrszarvúnak



2. A japán eredetű papírszínház a mesélést játékos előadássá varázsolja. A Lássuk a medvét! a színeket kívánja megismertetni a legkisebbekkel, egy bújócskázó jegesmedve segítségével, aki ezen a képen is megpróbált elrejtőzni. Hány medve látható itt összesen?

a, nyolc
b, kilenc
c. tíz

3. Molnár Olga könyvének főszereplői pontok, görbék és egyenesek. Ezekből épülnek fel a különféle tárgyak, élőlények, mint például az itt látható képen is, ami nem más, mint egy



a, csiga
b, lepke
c, púpos teve


A nyertesek a Csimota Kiadó alábbi könyvei közül választhatnak kettőt kedvük szerint:

Marianne Dubuc: Állatkarnevál
lapozó 0-3 éveseknek

Lássuk a medvét!
papírszínház a legkisebbeknek

Molnár Olga: Pont, görbe, egyenes
képeskönyv kicsiknek és nagyoknak

A játékban mindenki csak egyszer, egy megoldással vehet részt, a személyiség multiplikálása szigorúan tilos.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés