bezár
 

gyerek

2012. 02. 02.
Gyerekeknek, szülőknek szóló képzések az 5K Központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Februárban gyerekeknek és szülőknek indulnak tanfolyamok az 5K Központban: lehet csatlakozni a már sikerrel futó programokhoz, és új kurzusok is indulnak: közös mesélés a kicsikkel, kreatív újságírás és médiaiskola gyerekeknek, kreatív írás középiskolásoknak, kreatív meseíró kurzus. Helyszín: Budapest szívében, a Kossuth Klubban (Múzeum u. 7., a Kálvin térnél).

A kruzusok címére és a mögöttük található linkre kattintva megtekinthetők a tematikák, leírások, oktatók.

prae.hu

 

Új kurzus

 

 

Kreatív meseíró kurzus

Időzítés: A február 20-i héttől kéthetente 2,5 óra, 7 alkalommal. (Az órák időzítésével figyelemmel lesz az 5K Központ a kisgyermekes anyukák időbeosztására is.) Első alkalom: február 22-én 10 órától.

Tematika: Kreatív írás gyakorlatok, különféle irodalmi műfajokban, de különösen a mesére, a gyerekeknek szóló szövegekre koncentrálva. Az órákon a jelentkezők aktív részvételére számítanak a tanárok: kreativitást serkentő feladatokra, interaktív írástechnikákra, irodalmi improvizációkra, vizuális szemléltetésre, otthoni írásgyakorlatokra és azok közös elemzésére is sor kerül.  Fontosnak tartjuk az elméleti (mesetörténet, kortárs meseirodalom, stílusgyakorlatok) és gyakorlati ismeretek (kiadói, piaci, célcsoportra vonatkozó ismeretek) megfelelő arányát is az órák során.

Bővebb információk:

http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=articles&id=606&details=1&cat=9

 

Sikeres órák, melyekhez csatlakozni lehet

 

Kreatív kicsik

Az 5K Központ 6-10 éves korú gyerekeknek szóló kurzusa. Közös mesélés és meseírás Menyhért Annával.

 

Bővebb indformációk:

http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=articles&id=535&details=1&cat=9

 

Kreatív újságírás, médiaiskola gyerekeknek

A tanfolyam során meg lehet ismerkedni az újságírás különböző írásbeli és hangzó műfajaival. Megtanuljuk, hogyan szerkesztik a nyomtatott lapokat és az internetes portálokat (hogy a szülők is szeressék, ha a gép előtt ülünk). Látogatás egy rádiós stúdióba és egy szerkesztőségbe. Ujjgyakorlat végzése: írás.

Bővebb információk:

http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=articles&id=534&details=1&cat=9

 

 

Kreatív írás középiskolásoknak

Az irodalmi, nyelvi kreativitás középiskolás korban nagyon jól fejleszthető. A kurzuson ismert és elismert fiatal magyar írók tanítják meg az írás iránt érdeklődő középiskolásoknak a szépirodalom-írás, a verselés alapjait, segítenek eligazodni a műfajok és stílusok között.

Bővebb információk:

http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=articles&id=532&details=1&cat=9

 

 

Ebben a félévben tanítanak az 5K Központban: Balázs Eszter Anna, Balogh Endre, Bednanics Gábor, Csaplár Vilmos, Csobánka Zsuzsa, Finy Petra, Gócza Anita, Háy János, Józan Ildikó, Kiss Noémi, Menyhért Anna, Mohácsi István, Reményi József Tamás, Sohár Anikó, Süvecz Emese.

 

Az előző félévben tanárok voltak: Balogh Endre, Bánki Éva, Berg Judit, Bednanics Gábor, Csobánka Zsuzsa, Gócza Anita, Kiss Noémi, Menyhért Anna, Nádas Péter, Pál Dániel Levente, Sohár Anikó, Süvecz Emese Tóth Krisztina.

 

További információ: 5kkozpont@5kkozpont.hu, www.5kkozpont.hu, vagy Balogh Endre (20/310-25-40), Lóránd Zsófi (30/982-70-88) és Menyhért Anna (30/267-08-25)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés