bezár
 

gyerek

2012. 01. 13.
Csokikoncertek a Millenárison
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fúvóskvintet lesz az idei Csokikonceretek első vendége a Millenáris Fogadóban, ahol január 15-én 11 órától a Zenés mese-mesés zene című darabbal folytatódik a kisgyerekeknek szóló sorozat.

prae.hu

A Hungarofest gyerekeknek szóló ingyenes zenei programsorozatán legközelebb Jobbágy Anett és a PentArt fúvósötös előadásában a mese és a zene találkozik a színpadon - adták hírül közleményben a szervezők.

A "mesekoncerten" a történet a dallamok és az énekszó segítségével bontakozik ki. A fúvósötös - fuvola, oboa, klarinét, kürt és fagott - Jobbágy Anett énekét kísérve meséli el Péter,a bátor kisfiú történetét, akinek sok izgalmas kaland során kell megmentenie egy árván maradt kiskacsát.

A dallamok és a mese mellett a szervezők továbbra is várják az apró könyvbarátokat az Olvasóliget mesegyűjteményeivel, valamint arcfestés és sok más játék is kiegészíti majd a koncertet.

A programhoz kapcsolódik a Médiaunió Alapítvány Mesélj Mindennap! kampánya is, amelynek kezdeményezésére több száz könyvet gyűjtött össze a szervezet. Az olvasnivalók hamarosan vándorútra kelnek, így az alapítvány felhívta mindenki figyelmét: amennyiben egy árván hagyott könyvet talál egy padon, buszon, vonaton vagy szökőkút mellett, vigye haza és olvasson belőle sokat gyermekének, unokájának. Amikor már minden mesét elmesélt bocsássa útjára, hogy mások is megismerhessék a történeteket.

A kampány szervezői hamarosan közzéteszik azt is, hogy a meseíró pályázatra beérkezett több mint ezer alkotás közül melyek kerülnek bele a Mesélj Mindennap! című mesekönyvbe. A történeteket Berg Judit meseíró, Berta Judit pszichológus, Fazekas Kira, a Blikk Nők és a Pink.hu főszerkesztője, Kerekes Valéria, a Gondolkodj Egészségesen Program szakértője és Geszti Péter, a Médiaunió elnökségi tagja zsűrizi.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés