bezár
 

gyerek

2011. 11. 26.
Manókonyha: gyermekszakácskönyv hároméves kortól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Manókonyha néven gyermekszakácskönyvet írt Ugrai-Nagy Tünde: a gasztroblogszerkesztő óvónő könyvének célja, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól megismerkedhessenek a sütés-főzés örömeivel.

prae.hu

"Nem igaz, hogy csak a felnőttek tudnak főzni" - állítja a szerző. A gasztroblogot író, kétgyermekes óvodavezető könyve változatos, egészséges és könnyen elkészíthető recepteket ajánl, és azt ígéri, hogy akár már hároméves korú gyerekek is megpróbálhatják elkészíteni az ételek legtöbbjét.

"Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom megismertetni a gyermekekkel a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha-foglalkozások keretein belül, ezért is viseli ezt a nevet a könyv" - árulja el a szerző a könyvről kiadott közleményben.

A könyvben 60 olyan recept található, amelyet kicsi és nagyobb gyermekek egyaránt könnyedén elkészíthetnek. A recepteket saját készítésű színes ételfotók illusztrálják.

"Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól. Mondják: amilyen nyitott az ember az új ízek felé, olyan nyitott a világ egyéb dolgai iránt" - húzza alá Ugrai-Nagy Tünde.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
gyerek

Családi program 2024. június elsején

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés