bezár
 

gyerek

2011. 11. 19.
Aranyrajzszög-díjat kapott Herbszt László
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
November 11-én a hazai tervezőgrafikus szakma egyik legjelentősebb eseményén, a Graphifest megnyitóján idén tizedik alkalommal adták át az Aranyrajzszög Díjakat a Design Terminálban.

prae.hu

Az Aranyrajzszög Díj a tervezőgrafika műfajában tevékenykedő kiemelkedő alkotók és alkotásaik elismerésére jött létre.

Szakmai díj, amelyet kollégák adnak szintén szakmabelieknek és a szakmáért tevékenykedők részére. A Díjat létrehozó Arany Rajzszög Társaság ily módon nem csupán – eredeti szándékát megvalósítva – közelebb hozza egymáshoz a tervezőgrafika területén tevékenykedő alkotókat, de évről-évre megmutatkozási lehetőséget kínál a műfaj és képviselői számára.

Az Aranyrajzszög Kulturális Díját idén Herbszt László vehette át, aki többek között A csodálatos szemüveg című könyv illusztrációival nyerte el a rangos díjat.



Az Arany Rajzszög Társaság a Kulturális díjjal elsősorban kulturális vonatkozású, nem feltétlen “profitorientált”, vagy a nem fogyasztási cikkek körébe sorolható produkciókat ismer el. De belefér a kategóriába mindenféle könyv, hanglemez, kulturális plakát – arculat, kiadvány – tehát az a kör, amelyre a szakma részéről is kevésbé esik reflektorfény alá és az elmúlt két évben született.

A díjazottak teljes névsora megtekinthető a Társaság weboldalán.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés