bezár
 

gyerek

2011. 11. 14.
Boczán Bea a prae.hu gyerekrovatának új szerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miután a korábbi rovatvezetőnk, Balázs Eszter Anna a Libri kiadó gyerek- és ifjúsági könyvekért felelős főszerkesztője lett, Boczán Bea, aki az ELTE magyar-könyvtár és esztétika szakán szerzett diplomát, vette át a feladatokat tőle.

prae.hu

Megalakulásától kezdve az [origo] portál munkatársa volt, néhány évig internetes keresőszolgáltatásokkal foglalkozott, később szerkesztőként dolgozott. 2005-től a Népszabadság Online Metazin rovatában jelentek meg gyereknevelésről szóló cikkei. 2006-ban megszületett kislánya, Kata, három évvel később fia, Peti. Gyerekirodalommal kapcsolatos írásait eleddig a prae.hu, a Meseutca és a Pagony közölte.

A rovatban – a hagyományokhoz hűen - továbbra is a gyerekirodalom kap főszerepet. A könyvekről szóló kritikák mellett szívesen látja az olyan elméleti írásokat, melyek a gyerekek olvasási szokásait elemzik, valamint az óvodák és iskolák szerepét vizsgálják az olvasóvá nevelés folyamatában.

Mennyire kap helyet a kortárs gyerekirodalom a fenti intézményekben? Szükség van-e az iskolai kötelező olvasmányok listájának újragondolására? Mennyit és hogyan olvasnak a gyerekek ma? A fentiek kapcsán megszólaltatunk pedagógusokat, olvasásszociológusokat, illetve a mesélést, olvasást népszerűsítő kezdeményezések szervezőit is.

Az új rovatvezető fontosnak tartja, hogy az irodalom mellett továbbra is megjelenjenek a gyermekszínházi előadásokról, gyerekfilmekről, és zenei produkciókról szóló kritikák, elemzések.

Az egyik újdonság, amivel foglalkozik majd a rovat: a kimondottan gyerekek számára létrehozott igényes internetes tartalom, illetve a gyerekkultúra internetes megjelenési formája.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés