bezár
 

gyerek

2011. 10. 14.
A Pagony születésnapi rendezvénye a PIM-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Könyvbemutatók, koncertek, vetélkedők és mesehallgatás is várja az érdeklődőket szombaton a Pozsonyi Pagony könyvesbolt és gyerekkönyvkiadó tizedik születésnapján rendezett ingyenes családi programon a Petőfi Irodalmi Múzeumban Budapesten.

prae.hu

Az érdeklődők találkozhatnak a Pagony szerzőivel, illusztrátoraival és természetesen mesehőseivel is.

Bartos Erika vetít és mesél a legkisebbeknek, Scherer Péter színművész Csoda és Kósza legrégebbi kalandjaiba avatja be a hallgatóságot, Berg Judit és Kőszeghy Csilla bemutatja a Két kis dinó a Zsírkréta korban című új könyvet.

Dávid Ádám A Virág utcai focibajnokság című könyvének filmes bemutatója mellett a Sajtkukacz zenekar, Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertje is szórakoztatja a közönséget - olvasható a Pagony honlapján.

Both Gabi, az ELTE Tanítóképző Főiskola hallgatói és Finy Petra a többi között Marék Veronika, Mosonyi Alíz, Tasnádi István és Szakács Eszter könyveiből mesélnek. A programok között szerepel a Kedvenc Pagony könyvem című rajzverseny eredményhirdetése, a Játszósarokban pedig Bogyó és Babócás táblás játékai, illetve különböző társasjátékok várják a gyerekeket.

Az illusztrátorok segítségével várost készíthetnek a vállalkozó kedvűek és benépesíthetik "pagonyos" szereplőkkel. Paulovkin Boglárka katicát, rókát egeret és piros vonatot, Kőszeghy Csilla Bumburit és szállítóautót, Gévai Csilla biciklit rajzol.

Agócs Írisz pacalényeket, pacamedvéket készít, melyeket szintén ki lehet vágni és betelepíteni a városba. Török Szilvi talpas állatokkal népesíti be az állatkertet, Gyöngyösi Adrienn Pipogyát és sárga villamost alkot, Takács Mari közösen rajzolásra, Győri Blanka házkészítésre invitálja az érdeklődőket.

Egész nap kedvezményes könyvvásár és dedikálás várja a látogatókat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés