bezár
 

gyerek

2011. 10. 05.
Nemzetközi összművészeti gyermekfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg csütörtöktől október 10-ig a Veszprémi Játékok Nemzetközi Összművészeti Fesztivált Veszprémben; az ötnapos kulturális programsorozaton 5 ország közel kétszáz gyermeke, ifjú előadóművésze vesz részt.

prae.hu

Közép-Európa legnagyobb gyermekművészeti seregszemléjére 6 és 20 év közötti gyermekek, fiatalok érkeznek Oroszországból, Ukrajnából, Lengyelországból, Moldovából, Horvátországból, és Magyarországot is több mint harminc gyermek képviseli - közölte szerdán az MTI-vel Burján Jenőné, a Szépország Rendezvényiroda vezetője.

Öt művészeti ágban - tánc, színházi előadás, ének, zene és képzőművészet - mutatják be tudásukat a résztvevők. A fesztivál ideje alatt összesen több mint kétszáz produkciót láthat a közönség - mondta az igazgató, megjegyezve, hogy az előadások ingyenesek.

Az együttesek és szólisták produkcióit hazai és külföldi szakemberekből, művészekből álló zsűri értékeli; a zsűri elnöke Ötvös Károly, a veszprémi Csermák Antal Zeneiskola igazgatója.

A díjkiosztó gálaműsort október 9-én 16 órától tartják a veszprémi Városi Művelődési Központban, másnap pedig Budapesten, a Stefánia Palotában gálaesten adnak műsort a fesztivál győztesei, helyezettjei.

Az igazgató elmondta, hogy a fesztivál közelmúltban elhunyt megálmodója és igazgatója, Domokos József emlékére megalapították a Domokos József emlékdíjat, amelyet az ő szellemiségét - szervezésben, részvételben, hangulatban - követő résztvevő kap.

A nemzetközi összművészeti versenyt 1999-óta évente megrendezik, a szervezők szerint a fesztiválon az elmúlt 12 évben 23 nemzet több mint 12 ezer tagja vett részt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés