bezár
 

gyerek

2011. 09. 10.
Sérült gyerekek napja a fővárosi állatkertben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncertek és kézműves-foglalkozások is várják a vendégeket a sérült gyerekek napján, hétfőn a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

prae.hu

A rendezvényen mások között fellép a Hangadók, az LGT Emlékzenekar, Ferenczi György és a Rackajam. A programok között kézműves-foglalkozások, arcfestés és tombolahúzás is szerepel.

A szervezők mintegy hatezer látogatót várnak az eseményre - közölte az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) az MTI-vel.

A rendezvény fővédnöke Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége, Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Tarlós István főpolgármester.

"A rendezvény fő üzenete, hogy a társadalom sokszínű, nem vagyunk egyformák"- hangsúlyozta Gyene Piroska, a 22 ezres tagsággal rendelkező ÉFOÉSZ elnöke.

Az elmúlt 20 év alatt a sérült gyermekek napja szimbolikus közösségi eseménnyé vált, amely a fogyatékossággal élő felnőttek körében is népszerű. Az esemény kiváló alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi befogadás fontosságára, lehetőséget biztosítson a kapcsolatteremtésre és a meglévő barátságok felelevenítésére az érintettek, családtagjaik és szakemberek között.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés