bezár
 

gyerek

2011. 09. 10.
Junior Szabadegyetem indul középiskolásoknak Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tanulhatnak és játszhatnak a középiskolások a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szeptember közepén induló Junior Szabadegyetemén.

prae.hu

A Mindentudás Egyeteme és utódja, a Szabadegyetem - Szeged hétéves sikerének nyomán indítja el a felsőoktatási intézmény középiskolásoknak szóló előadássorozatát fiatalos témákkal és előadókkal - tájékoztatta Keczer Gabriella, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.

Az egyetemisták körében hét éve méltán népszerű ismeretterjesztő sorozat középiskolásoknak szóló változata szeptember 15-én kezdődik Szabó Gábornak, az SZTE rektorának lézerekről szóló előadásával. Az egyetem más-más épületében havonta megrendezett előadásokon a diákok hallhatnak majd a vállalkozások világáról, az információ termelésének, tárolásának és elosztásának internetes rendszeréről, a világhálós fájlcsere szerzői jogi vonatkozásáról és az őssejtekről is.

A programmal az SZTE megnyitja kapuit a 14-19 éves korosztály előtt, hogy érdeklődésüket felkeltő előadásokkal megszólítsa a tehetséges, új ismeretekre vágyó diákokat. A résztvevők az információk megszerzése mellett megismerkedhetnek az SZTE belső világával, hangulatával, oktatóival, épületeivel, az egyetemi előadótermekkel - mindez kedvet ébreszthet bennük a továbbtanulás és a Tisza-parti város felsőoktatási intézménye iránt.

Az érdeklődők tesztelhetik is tudásukat, hiszen minden előadást követően lehetőség nyílik 13+1 kérdésből álló Tudás-totó segítségével felmérni megszerzett ismereteiket a rendezvény honlapján.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Családi program 2024. június elsején
Könyvbemutató másképp

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés